SRPSKA POLICIJA RAZBILA ITALIJANSKU BANDU! Vredne umetnine stare vekovima prodavali za preko 2 miliona evra!

Na čelu zločinačke organizacije, kako navode italijanski mediji, nalazili su se Đorđo Salvatore Puči (59) i Aleksandro Đovinaci (30)

Karabinjeri su u saradnji sa Evropolom i srpskom policijom razbili kriminalnu grupu koja je ilegalno prodavala arheološke predmete iz 4. i 3. veka pre nove ere vredne više od dva miliona evra.

Tom prilikom uhapšene su 23 osobe, piše Republika.

Takođe, u akciji je učestvovalo i 360 vojnika, a pretreseno je više od 80 lokacija u Italiji, u provincijama Krotone, Bari, Benevento, Bolčano, Kazareta, Katanija, Katančaro, Kozenca, Ferara, Frocione, Lazina, Matera, Milano, Peruđa, Potenca, Pavena, Ređo Kalabrija, Rim, Sijena, Terni, Biterbo i Vibo Valentija.  

Na čelu zločinačke organizacije, kako navode italijanski mediji, nalazili su se Đorđo Salvatore Puči (59) i Aleksandro Đovinaci (30).

 Većina arheoloških predmeta iskopana je u provincijama Krotone i Kocenza. Zaplenjene su vaze od terakote, dragulji, fibule i drugi neprocenjivi predmeti iz 4. i 3. veka pre nove ere koji su izvezeni u inostranstvo. Takođe, zaplenjena je i oprema za iskopavanje – navodi izvor lokalnih medija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare