NOVA VLADA SRBIJE IMAĆE 25 RESORA, OVO SU NOVA MINISTARSTVA: Trebalo bi da bude formirana do 31. oktobra!

Nova Vlada Srbije, koja bi, prema najavi mandatarke Ane Brnabić, trebalo da bude formirana do 31. oktobra, kad je i poslednji rok, imaće 25 ministarstava. Od toga biće pet novih resora – unutrašnje i spoljne trgovine, za javna ulaganja, informisanja i telekomunikacija, kulture i turizma i omladine.

Šta se deli

Skupština Srbije održaće danas sednicu sa jedinom tačkom dnevnog reda – zakon o ministarstvima, koji je parlamentu podnelo 148 poslanika. A o kadrovskim rešenjima trebalo bi da bude reči na narednoj sednici, kad će Ana Brnabić izneti ekspoze.

Osim ovih, u novom kabinetu Brnabićeve će biti i ministarstvo finansija, ministarstvo privrede, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zatim ministarstvo zaštite životne sredine, ministarstvo rudarstva i energetike, ministarstvo pravde, ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, ministarstvo zdravlja, ministarstvo prosvete, ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, ministarstvo sporta, ministarstvo za brigu o selu, ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Energetika prioritet

Ovim je potvrđeno pisanje Kurira da će pojedini resori biti podeljeni na više ministarstava. Podsetimo, u odlazećoj vladi bio je 21 resor.

Mandatarka Brnabić rekla je juče da će prioritet nove vlade biti energetska stabilnost, te da će to biti vlada za krizna vremena.

– Svakako je vlada za krizna vremena. Nažalost, mi smo već navikli na krizna vremena od kada su SNS i predsednik preuzeli odgovornost za to kako se živi u Srbiji. Nekako su se zaista samo smenjivale krize, a imamo i poslednje, pandemijsku i migrantsku, koje još traju – rekla je na TV Hepi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare