OVO JE DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA OKTOBRA: Uživamo u lepom vremenu, a meteorolog najavio PLJUSKOVE I GRMLJAVINU, evo i KADA!

Meteorolog Đorđe Đurić je na svom Fejsbuk profilu najavio kakvo nas vreme očekuje naredne nedelje.

– U Srbiji do srede sunčano, uz hladna jutra i tople dane. Jutarnja temperatura od nule do 11 stepeni Celzijusa, maksimalna dnevna od 20 do 24 stepeni Celzijusa – napisao je meteorolog i dodao:

– U košavskom području duvaće pojačan jugoistočni vetar. Od srede do petka očekuje se postepeni pad temperature, uz severozapadni vetar, ali ostaje suvo vreme. Temperatura će biti u padu i najhladnije biće u petak, maksimalna temperatura od 12 do 18°C.

Prema njegovim rečima „tokom sledećeg vikenda očekuje se osetno toplije, ali uz naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz jugoistočni vetar i uz znatno toplija jutra i to zahvaljujići oblačnosti“.
– Prema trenutnim prognozama, do kraja oktobra ne očekuje se značajnije zahlađenje, a treća dekada oktobra nakon dužeg sušnog perioda doneće i češće padavine. Druga polovina oktobra doneće uglavnom maksimalne temperature vazduha oko ili iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine – navodi Đurić

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare