RHMZ IZDAO UPOZORENJE Stižu obilne padavine, grad i jak vetar, koji neće zaobići ni Beograd, a nevreme će prvo pogoditi ove delove zemlje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na kratkotrajne vremenske nepogode za područje Srbije.

– Danas lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar – stoji u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, isto upozorenje važi i za prestonicu.

– U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni plјuska.

Na snazi je i hidrološko upozorenje.

– Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) – navodi se.

Kiša je najpre najavljena za područje Bačke i Banata.

– Tokom jutra na severu i jugu Bačke, kao i u južnom i srednjem Banatu, lokalna pojava kiše i plјuskova – najavljuje RHMZ.

Najniža temperatura kretaće se danas od 16 do 20, a najviša dnevna od 25 na severu do 32 stepena na istoku i jugoistoku.

U Srbiji će do 16. avgusta biti promenljivo oblačno, svežije, do petka uglavnom u brdsko-planinskim predelima sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom, a od subote u svim krajevima, prenosi Telegraf.

Temperatura od petka u postepenom porastu, kada će biti u granicama proseka za ovo doba godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare