On je GOAT: Lista dokazuje da je ppĐoković daleko ispred Nadala i Federera

Novak Đoković je ponovo odmakao najvećim rivalima – Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Srpski teniser je u finalu Vimbldona pobedio Nika Kirjosa sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) i tako osvojio svoju sedmu titulu u Londonu. Ujedno je došao i do 21. gren slem trofeja, piše Sportal.

Đoković je dodatno uvećao prednost u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera kada je reč o „velikim titulama“.

Novak ih sada ima 64, pet više od španskog tenisera i čak deset više od legendarnog Švajcarca. 

– Želim da igram profesionalni tenis, pogotovo na visokom nivou, dok god mi telo to dozvoli i budem motivisan. Trenutno je prisutno i jedno i drugo u meni. Još jedan bitan faktor je da imam podršku najbližih i to je u moju korist. Zahvalan sam im na tome, jer moraju da se poklope mnoge stvari. Život se menja, moje telo se menja, međutim glad ostaje ista za velikim trofejima – poručio je Novak posle trijumfa u Londonu.

Podsećamo, ATP pod „velikim titulama“ podrazumeva grend slemove, Završni masters, trofeje sa turnira iz serije 1000 i olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji.

Đoković je takav pehar osvajao u proseku na 3.2 odigrana turnira (64/207), Nadal na 3.4 događaja (59/202), a Federer na 4.4 (54/240).

Bizarna ATP lista – osvojio najvredniji trofej, pa nazadovao

Dan po okončanju Vimbldona objavljena je nova ATP rang lista. Iako je odbranio trofej na najprestižnijem turniru, Đoković je pokvario plasman za četiri pozicije i sada je sedmi teniser sveta.

S obzirom na odluku ATP da oduzme bodove trećem grend slemu u sezoni zbog toga što su organizatori zabranili Rusima i Belorusima da se takmiče, Srbin nije mogao da brani i 2000 bodova osvojenih prošle godine.

Iako nije učestvovao na turniru, Danilu Medvedevu prva pozicija nije bila ugrožena.

Đoković ima težak zadatak do kraja godine da se bori za zvanje prvog reketa sveta, s obzirom da u mu u ovom trenutku nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Podsećamo, Novak je proveo 373 nedelje na vrhu, a Štefi Graf drži apsolutni rekord sa 377 sedmica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare