Oglasio se MUP o hapšenju u Pančevu: Pao napadač koji je bacio bombu na restoran

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je policijske službenike koji su jutros na teritoriji Pančeva sproveli koordiniranu akciju usmerenu na suzbijanje nasilnog kriminaliteta u kojoj su učestvovali pripadnici Policijske uprave Pančevo, Žandarmerije i Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa pančevačkim Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom, prenosi Telegraf.

Policija je u sklopu akcije, zbog postojanja osnova sumnje da je u noći, 14. februara, bacio ručnu bombu na jedan ugostiteljski objekat u Pančevu uhapsila S. B. (1989), kome je određeno zadržavanje do 48 sati.

Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na većem broju parkiranih vozila.

U akciji koja je jutros sprovedena na teritoriji Pančeva, prilikom pretresa više lokacija, policija je oduzela osam automobila, 11.680 evra i 250.500 dinara, tri pancira, devet mobilnih telefona, dve bejzbol palice, malokalibarsku pušku, revolver i vazdušnu pušku.

Takođe, zaplenjeno je 165 grama marihuane i manja količina MDMA, kao i dve vagice za precizno merenje.

U garaži u Pančevu pronađena je veća količina kutija parfema zaštićenih robnih marki „Lacoste“, „Bvlgari“ i „Versace“.

– Srbija nije i neće biti pogodno tlo za kriminalce. Staćemo na put svim onima koji i pomisle da mogu da ugrožavaju bezbednost naših građana i nećemo dozvoliti bandama da divljaju nijednim gradom, mestom, ulicom, naše voljene Srbije“, poručio je ministar Vulin, koji je održao sastanak sa rukovodiocima Policijske uprave u Pančevu.

Istakao je da policija neće odustati od te borbe i da će kriminalci u Srbiji uvek i na svakom mestu biti kontrolisani i naglasio da će se ovakve akcije nastaviti.

– Na svakom mestu kriminalcima ćemo i ovakvim akcijama snažno poručiti da su nepoželjni i da naša zemlja nije tlo na kojem će im biti dozvoljeno da upravljaju budućnošću naše dece. To je naša dužnost i obaveza“, rekao je ministar Vulin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare