NAKON HAPŠENJA VELJE I NJEGOVE GRUPE, njihovi telefoni su po dogovoru „sprženi“. Neke poruke su ipak presretnute

Vođe zloglasnog klana za mobilne plaćale od 600 do 1.000 evra i preuzimale ih u jednoj kafani u Beogradu, a kad su im stavljene lisice, njihov čovek ih ugasio.

Skaj telefoni koje su koristili Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe koja je optužena za pet ubistava, otmice, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje, „sprženi su“ istog dana kada je njima 4. februara prošle godine policija stavila lisice!

Kako Kurir otkriva, istražitelji su pronašli I. K., koji im je vodio naloge na telefonima za tajnu komunikaciju, i on je priznao da je imao nalog da telefone uništi ukoliko se dogodi da budu uhapšeni.

– Pripadnici klana preko aplikacije Skaj razmenjivali su poruke u kojima su govorili o pripremama otmica i likvidacija, metama, načinima na koje su mučili žrtve. Razmenjivali su i fotografije iskasapljenih ljudi iz kuće strave u Ritopeku, jer su bili uvereni da je nemoguće pratiti i presretnuti ovu komunikaciju – kaže sagovornik Kurira i podseća da je svako od pripadnika grupe imao svoj nadimak na telefonu.

Belivuk je bio Soprano, Marko Milljković Kratos, a različite nadimke dali su sebi i ostali njihovi saradnici.

– Tokom prikupljanja dokaza protiv pripadnika klana, istražitelji su otkrili i ko je čovek koji im je instalirao i prodavao Skaj telefone. On je saslušan i objasnio je da je upoznao dvojicu organizatora kriminalne grupe, kao i njihovog bliskog saradnika, IT stručnjaka Srđana Lalića, kada je na stadionu Partizana trebalo da im instalira igrice. Navodno, tada je počeo da im prodaje i Skaj – objašnjava sagovornik.

Telefone im je „pravio“ i ostavljao u jednoj kafani u Beogradu, u kojoj su ih oni preuzimali i plaćali mu 600 do 1.000 evra.

– Bili su mi klijenti. Rekli su mi, ako im se nešto desi, tačnije ako budu uhapšeni, da telefone „spržim“. Kada sam u medijima 4. februara video da su uhapšeni, to sam i uradio, uništio sam njihove telefone – priznao je navodno na saslušanju čovek koji im je prodavao telefone.

Prema rečima sagovornika Kurira, on je objasnio da mu za to nisu trebali telefoni, tj. da nije morao fizički da ih ima u rukama, već je to uradio preko sajta koji je koristio za tu aplikaciju, koja je ubrzo posle hapšenja Belivukove kriminalne grupe ugašena i više ne postoji.

Sve obrisano, ali…

– Objasnio je da je jednostavno, klikom na jedno dugme na sajtu, tj. internet platformi firme koja je bila vlasnik Skaja, ugasio je njihove telefone. To je praktično značilo da su svi podaci, kontakti, slike, poruke koji su bili u njima istog trenutka obrisani i da su telefoni prazni – objašnjava izvor Kurira.

Međutim, prema njegovim rečima, vođe zloglasnog klana očito nisu mogle ni da pretpostave da su već na merama stranih i domaćih službi, koje su dotad već uspele da iz njihovih telefona skinu tajne poruke i jezive fotografije žrtava.

Presretnute poruke 

„Lutko, Meksiko usred Beograda“

Marko Miljković, kako je otkriveno tokom prikupljanja informacija tokom praćenja aplikacije Skaj, posle zločina u Ritopeku slike iskasapljenih žrtava slao je nepoznatoj osobi. – Daj da ti pošaljem slike klanice da imamo kod tebe, da nam se ne obrišu, jer ih samo ja imam – pisao je u poruci uz slike. – Sve su bili krvnici, ne neki civili – pisalo je u drugoj poruci. – Moram na put malo da se odmorim, odlepiću, brate! Samo s leševima blejim, čudno mi je kad vidim živog čoveka – napisao je Miljković u poruci koja se navodi u optužnici, a koju je poslao nepoznatoj osobi. Poruke sličnog sadržaja slao je i Belivuk. – Vidi, lutko, Meksiko usred Beograda, ha-ha-ha – pohvalio se Belivuk u jednoj od poruka koju je poslao uz sliku iskasapljenog tela.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare