PROTESTI U BEOGRADU, od 14 – 16 časova sve staje, MUP se oglasio i upozorio građane

Više ekoloških udruženja najavilo je da će danas organizovati proteste u Beogradu i više drugih gradova u Srbiji, tokom kojih će, kako su naveli, biti blokiran ili drastično usporen saobraćaj, prenosi Blic.

Razlozi za protest su, kako je navedeno, dva zakona, o referendumu i eksproprijaciji.

Gužve se očekuju na nekoliko lokacija u glavnom gradu, zbog čega je primetno veće prisustvo pripadnika policije u prestonici.

Jedan broj građana okupio se kod Sava Centra, dok su na Andrićevom vencu okupljeni i advokati, koji takođe protestuju i koji će se, kako je najavljeno, uputiti ka Gazeli i Sava Centru.

Kako je najavljeno, u Beogradu će biti blokiran ili usporen saobraćaj na celom potezu autoputa kroz prestonicu, od Bubanj Potoka do Aerodroma, ali i na većim kružnim tokovima poput Slavije, Autokomande i kod opštine Novi Beograd.

Takođe, blokade su najavljene i na beogradskim mostovima, kao i na Ibarskoj magistrali kod Umke i Bariča.
Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

– Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa, snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova – naveo je MUP u saopštenju.

MUP još jednom podseća građane da prijave zbog blokade puteva i saobraćaja mogu izvršiti pozivom na broj 0800 104103, prijava nasilja usled blokade puteva i saobraćaja može se izvršiti i putem mejla, slanjem poruke na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare