RECEPT za lazanje koje su gotove za 30-40 minuta, idealno kada nemate puno vremena

Sastojci (za 4 osobe):

  • 9 listova za lazanje (koje nije potrebno kuhati)
  • 300 g mljevenog mesa (miješano, junetina ili puretina)
  • 1 veća glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 ml pasirane rajčice (ili pelata)
  • 200 ml vrhnja za kuhanje (ili bešamel umak)
  • 150 g ribanog sira (gauda, edamer, mozzarella ili mix)
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, origano, bosiljak (po želji)

Priprema:

  1. Priprema mesa
    Na malo maslinovog ulja prodinstaj sitno sjeckani luk. Dodaj mljeveno meso, posoli i popapri. Kad meso dobije boju, dodaj sitno sjeckani češnjak, pa nakon 1-2 minute dodaj pasiranu rajčicu. Dodaj origano i bosiljak po ukusu. Kuhaj 10-ak minuta da se umak malo zgusne.
  2. Slaganje lazanja
    U vatrostalnu posudu stavi malo umaka na dno. Pokrij listovima lazanja.
    Na listove stavi sloj umaka s mesom, malo vrhnja za kuhanje (ili bešamela), i pospi sirom.
    Ponovi postupak dok ne potrošiš sastojke. Završni sloj neka bude vrhnje + sir.
  3. Pečenje
    Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta (dok se sir lijepo ne zapeče i lazanje omekšaju).

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare