Evo jednostavnog recepta:
Sastojci:
- 300 g očišćenih višanja (sveže ili zamrznute)
- 100 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 250 ml slatke pavlake
- 1 želatin u prahu (ili 10 g)
- 3 kašike vode
Priprema:
- Višnje i šećer stavite u šerpu, dodajte limunov sok i kuvajte 10-ak minuta dok voće ne omekša.
- Sklonite s vatre i izblendirajte u pire, pa procedite kroz sito ako želite glatku teksturu.
- Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri, pa ga otopite na pari ili u mikrotalasnoj (ne sme da proključa).
- Dodajte otopljen želatin u topli voćni pire i promešajte.
- Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni višnjev pire.
- Sipajte mus u čaše ili činijice i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne.
Po želji ukrasite čokoladnim listićima, višnjama ili mentom.
UDARNA VEST.rs