ZA NJIH JE “STRAŠNA MAŠINA”, A ZA SRBE NAJVEĆI BORAC ZA NAŠE INTERESE: Vučić je podvigom u Njujorku ispisao stranice istorije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je juče u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kao i svih prethodnih nedelja, kako se bori za Srbiju i srpski narod kome nepravedno i neosnovano žele da prilepe etiketu genocidne nacije, ali i kako se brane nacionalni interesi.

Njegovi lični kontakti i diplomatska ofanziva naše delegacije na čelu sa njim doprineli su da rezultati glasanja u UN o rezoluciji budu maltene debakl moćnika koji su po svaku cenu gurali rezoluciju i vršili razne pritiske i ucene ne bi li ona na kraju bila i usvojena.

I usvojena je i to sa manje glasaova neko što su moćnici uopšte mogli da pomisle. Za rezoluciju su glasale 84 države, dok je 87 prisutnih na glasanju bilo ili uzdržano ili je glasalo protiv te rezolucije.

Da je po sredi diplomatska pobeda Srbije priznaju i susedi i to Hrvatska. Naime, tako u hrvatskom Dnevniku HRT navode da su rezoluciju podržale 84 države manje nego što se očekivalo.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen HRT

– To ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć podrške. Videli smo brojne države latinoameričke grupe, afričke grupe. Prepoznale su se rečima srpskog predsednika kako moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima – navodi novinarka HRT Dnevnika.

I Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH pri UN, priznaje uspeh srpske diplomatije i predsednika Vučića.

Zlatko Lagumdžija
foto: Printscreen/Youtube

– Protiv sebe smo imali jednu snažnu mašinu koju, moram vam priznati nisam je video ovako, što kažu energičnu – naveo je Lagumdžija.

Podsetimo, predsednik Vučić je kazao da oni ljudi koji su želeli da stigmatizuju srpski narod nisu uspeli i nikada neće uspeti.

– Hteli su da nam stave trag na čelo i nisu uspeli i nikada neće uspeti. I ponosan sam što sam danas imao priliku da branim pravo malih zemalja , da govorim javno i glasno protiv onih vrlo moćnih. Stojim ovde pred vama ponosno i kao dostojanstveni Srbin. Hvala mnogo srpskom narodu koji je bio ujedinjen više nego ikad. Nikad ništa nije moglo da ujedini srpski narod bolje od onoga što se dešavalo ovde danas. Stojimo jaki i veoma ponosni što smo imali priliku da predstavljamo zemlju hrabrih – kazao je šef države u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je nakon glasanja, a tokom obraćanju javnosti kazao:

– Ja sam ovde završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti. Ovo je bio ekser u sanduk.

Međutim, Lagumdžiji je posebno zasmetalo to što se šef države s ponosom ogrnuo srpskom zastavom:

– Gospodin Aleksandar Vučić, u krajnjem slučaju, šta je sebi umislio, da je došao na utakmicu, na Marakanu pa se ogrnuo zastavom, pa to nije viđeno… Ja sad neću da spominjem sad razne neke likove koji su prošli kao predsednici kroz UN koji nisu baš slavno završili u istoriji.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare