UHAPŠENA ADVOKATICA! PREVARILA RUSE ZA 200.000 EVRA: Obećala im državljanstvo Srbije, pa uzela novac! Sumnja se da ima još žrtava

Advokatica I. B. I. (35) i S. P. (32) uhapšeno su u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo prevara, tako što su trojicu državljana Rusijedoveli u zabludu da im mogu srediti srpsko državljanstvo i za to su im uzeli 200.000 evra.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32) zbog postojanja sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičenog. Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

– Osumnjičeni su saslušani na okolnost krivičnog dela kojom prilikom je osumnjičeni I.B.I. iskoristila zakonsko pravo i nije htela da iznese svoju odbranu, dok je osumnjičeni S.P. negirao izvršenje krivičnog dela. Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritovra, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare