OGLASIO SE SUD U SMEDEREVU POSLE HAOSA: Stražari sprečili teže posledice, još se ne zna kad će se ročište protiv Blažića održati

Viši sud u Smederevu oglasio se saopštenjem nakon incidenta koji se juče dogodio na suđenju okrivljenom Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca, a koji se tereti da je 4. maja prošle godine počinio maskar u selima Dubona i Malom Orašje kod Smedereva gde je ubio devet ljudi, dok je njih 12 teško ranio.

– Pripremno ročište u predmetu Višeg suda u Smederevu protiv optuženog Uroša Blažića iz Mladenovca zbog krivičnog dela teško ubistvo zakazano za 23. maj 2024. godine prekinuto je pre samog početka zbog incidenta koji se dogodio u trenutku kada su optuženi od strane pripadnika straže Okružnog zatvora u Smederevu uvedeni u sudnicu. Adekvatnim reagovanjem stražara Okružnog zatvora u Smederevu i pravosudne straže Višeg suda u Smederevu sprečene su teže posledice. Datum održavanja narednog ročišta biće naknadno određen – piše u saopštenju nadležnog smederevskog suda.

Pa da podsetimo, jučerašnje suđenje prekinuto je nakon što su roditelji žrtava burno reagovali kada su videli Uroša Blažića sa pancirom na sebi. Nekolicina roditelja skočila je i tada su popadale stolice na kojima su sedeli. Uz psovke i uvrede krenuli su ka Blažiću koji je zakoračio u sudnicu. Stražari su brzo reagovali i trčećim korakom odveli Uroša i njegovog oca Radišu Blažića na bezbedno. Inače, stariji Blažić tereti se da je obezbedio nelegalno oružje sinu koji je te večeri 4. maja koristio u krvavom piru.

Takođe, u celokupnoj drami dogodilo se i to da je Zorica Panić, majka žrtava Kristine i Milana Panića iz Dubone uzela šaržer od jednog stražara sa kojim je napustila sudnicu.

Suđenje je prekinuto, a bilo je reči o tome da će se suđenje nastaviti, odnosno premestiti u Specijalni sud u Beogradu zbog bezbednosti.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare