PUTIN SPREMAN DA ZAUSTAVI RAT U UKRAJINI! Ovo su USLOVI, neće se svideti Kijevu!

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutnih borbenih linija na frontu, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Rojters, rekavši da je Putin spreman da nastavi borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

Tri izvora, upoznata sa raspravama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski zvaničnik maloj grupi savetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Rojters u tekstu koji je predstavio kao ekskluzivu.

– Putin može da se bori koliko god je potrebno, ali Putin je takođe spreman na prekid vatre – da zamrzne rat – rekao visoki ruski izvor, koji je sarađivao sa Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišem nivou u Kremlju.

On je, kao i ostali citirani izvori u ovoj priči, govorio pod uslovom anonimnosti zbog osetljivosti tematike.

Rojters je razgovarao sa ukupno pet osoba koji rade ili su radili sa Putinom na višem nivou u političkom i poslovnom svetu. Peti izvor nije komentarisao zamrzavanje rata sa sadašnjim linijama fronta, prenosi „Jutarnji list“.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Rojters

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare