Šok: Zvezda nema garantovano mesto u Evroligi!

Direktor Evrolige Paulius Motiejunas rekao je da Crvena zvezda nema sigurno mesto u Evroligi, uprkos tome što je osvojila ABA ligu.

Paulius Motiejunas govorio je o narednoj sezoni Evrolige i na opšte iznenađenje, izneo je poruku da Crvena zvezda nema sigurno mesto u Evroligi, iako je osvojila ABA ligu. 

Crveno-beli su u finalu ABA lige pobediliPartizan rezultatom 3:0 i tako došli do titule regionalnog šampiona, ali im to ne garantuje mesto u Evroligi. 

Nema više šampiona. Nije da pobediš i uđeš. To nije situacija. Mesto (u domaćim ligama) više nije važno. Svako ima šansu, a razgovaramo sa svakim. Klubovi će odlučiti. Moj zadatak je da predstavim kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli videti i razumeti. 

Paulius Motiejunas za „Basketnews“.

Konačno odluku o tome ko će igrati doneće klubovi sa stalnim licencama Evrolige. 

Jedan od ovih timova sledeće sezone neće igrati elitno takmičenje: Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Virtus Bolonja ili Valensija. 

Šta je direktor Evrolige rekao za Sportal? 

Dok čekamo da počne Fajnal-for Evrolige, ne možemo da ne razmišljamo o narednoj sezoni pre svega što su naši klubovi Partizan i Zvezda završili takmičenje i pre novoformiranog plej-ina. Nisu se proslavili srpski timovi, a pitanje je hoće li biti mesta za njih i naredne sezone.

Naravno da bi svi u Srbiji želeli da i Partizan Zvezde učestvuju u Evroligi, međutim nije to baš tako jednostavno kao što izgleda. Mnogo klubova konkuriše za mesta koje donose specijalne pozivnice.

Još uvek ništa nije završeno. Pet timova će dobiti vajld-karte, a ceo proces će početi početkom jula. Videćemo, svi imaju priliku da budu i naredne godine u Evroligi.

Kada je reč o promeni formata, to se neće desiti. Ostaje isti.

Ruski klubovi će biti vraćeni onda kad se rat završi, a dok se to ne desi, nećemo ništa menjati.

Donatas Motiejunas

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare