„Vrata pakla su se otvorila“: Dramatične ispovesti iz aviona u kojem je stradao putnik tokom turbulencija

Putnici aviona Boeing 777, aviokompanije Singapore Airlines, koji je juče morao hitno da sleti u Bangkok, nakon što je tokom leta došlo do stravičnih turbulencija usled kojih je jedna osoba preminula, a oko 20 je povređeno, ispričali su kako su izgledali dramatični trenuci na visini od 10.000 metara.

U avionu, koji je leteo iz Londona za Singapur, bilo je 229 putnika i članova posade. Prema navodima putnika, odjednom su se „otvorila vrata pakla“.

Avion je odjednom propao nekih 100 metara, a potom je haos trajao gotovo 90 skeundi.

„Sve je bilo savršeno. Let je tekao glatko, uopšte nije bilo turbulencija“, priča putnik Endru Dejvis za CNN.

On je sedeo u prednjem delu aviona i video je kako je više od deset putnika zadobilo povrede, ali i trenutak kada je preminuo Džof Kičen (73).

„Taj gospodin je sedeo odmah iza mene. Mnogima je trebalo pomoć, ali morali smo njemu da pomognemo. Pomogao sam da ga podignemo, spustili smo ga između sedišta, kako bi mogli da mu daju veštačko disanje“, priča Dejvis.

On kaže da je reanimacija trajala oko 20 minuta.

„Za to vreme svuda okolo ljudi su vrištali. Njihove povrede su bile stravične. Kada sam se okrenuo video sam ženu sa stravičnom posekotinom, krv joj je lila niz lica. Jedan stariji putnik bio je u stanju teškog šoka“, priča Dejvis.

Džafran Azmir rekao je za Reuters da je avion odjednom stravično propao i da je sve počelo da se trese.

„To je bilo dramatično propadanje, da svi koji su sedeli a nisu bili vezani su odleteli iz svojih sedišta. Mnogi su udarili glavama u kasete za ručni prtljag, ulubili su ih od siline. Udarili su tamo gde su maske i svetla i probili kroz to“, svedoči Azmir o užasu koji se dogodio na letu.

Azmir priča da se sve odigralo toliko brzo, da niko nije ni stigao da odreaguje.

„Bilo je putnika u toaletu, posada je bila na nogama kada je turbulencija počela“, ispričao je on.

Nakon incidenta, avion se hitno preusmerio na Bangkok. Deo putnika je drugim letom prebačen u Singapur, ali je na Tajlandu ostalo 79 putnika i šest članova posade, među kojima su i oni koji su povređeni.

Kako navodi CNN među povređenima su državljani Australije, Malezije, Velike Britanije, Španije, Novog Zelanda, Irske i SAD.

Veruje se da je gospodin Kičen preminuo od posledica srčanog udara, a njegovo telo prebačeno je na obdukciju, kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

Više putnika zadobilo je teške telesne povrede, u vidu preloma i dubokih posekotina.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare