Dončić se sukobio sa navijačem, pa doneo brejk Dalasu protiv Oklahome

Sve loše što je radio u prethodnom duelu, Luka Dončić je popravio u ovom drugom polufinalnom između Oklahome i Dalasa i doneo je svom timu brejk pred selidbu serije u Teksas – 119:110!

Maveriksi su izjednačili na 1:1 zahvaljujući upravo Dončuću, ali i Pi Džej Vošingotnu koji je odigrao partiju karijere kada su u pitanju plej-of utakmice. Ubacio je 29 poena i imao 11 skokova, dok je Slovenac meč završio sa 29 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Dončić je posebno bio u elementu na startu utakmice, kada je ubacio 16 poena, od čega su bile četiri trojke, a ujedno je od 36 poena svog tima bio zaslužan za 24.

Čet Holmgren je pogodio neverovatan šut za domačćina u finišu prve deonice, te je Dalas imao samo +4 na prvoj pauzi. Na poluvremenu je bilo +5 za Maverikse koji su u jednom trenutku imali i 15 poena viška.


Aron Vigins je na startu treće četvrtine pogodio za 72:71 za Oklahomu pre nego što je Dalas serijom 18:4, i to dok je Dončić bio na klupi, ponovo pobegao na dvocifrenu razliku. Tim Hardavej Džunior je u tim trenucima blistao sa 10 vezanih poena.

Tanderi su loše šutirali u poslednjoj četvrtini, a Dončić je to znao da koristi i odbije svaki potencijalni napad za priključenje. U jednom trenutku, dok je na semaforu stajalo 110:104 za Maverikse, Slovenac se sukobio i sa jednim navijačem iz prvih redova.

Hardavej je bio treći najefikasniji igrač Dalasa sa 17 poena, Danijel Gaford je imao 13, Džoš Grin 11, dok je Kajri Irving dodao devet poena i 11 asistencija.

Kod Oklahome blistao je Šaj Gildžes – Aleksander sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija. Džejlen Vilijams je ubacio 20, a Holmgren 11.

Klivlend je u najmanju ruku šokirao Bostoimn Seltikse i posle ubedljivog poraza u prvom meču ubedljivo je slavio u drugom – 118:94!

Kavsi su na ovaj način izjednačili na 1:1 u seirji koja se sada seli u njihov dom, a najzaslužniji za to bio je Donovan Mičel sa 27 poena, osam asistencija is edam skokova.

Evan Mobli ga je pratio sa 21 poenom i 10 skokova, isto toliko je sa klupe ubacio i Karis Lavert, Gaford je dodao 14, dok su po 12 imali Okoro i Strus.

Džejson Tejtum je predvodio Seltikse sa 25 poena, Džejlen Braun je imao 19, Pričard 13, Hoford 11 i Vajt samo 10.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare