UZ OVAJ TRIK KRASTAVAC ĆE TRAJATI 16 DANA: Savet koji PROVERENO deluje, obavezno probajte! 

Odlučila sam da vidim koliko će dugo ostati sveži i izdržali su još tri dana (ukupno 19 dana).

Uz jedan jednostavan trik koji kombinuje dve metode skladištenja, krastavci bi mogli da traju mnogo duže, a da očuvaju svoja svojstva. Savet je podeljen na „MiRecipes“ i brzo se pokazao kao efikasan koliko i jednostavan.

Da biste koristili ovaj metod, umotajte svaki krastavac pojedinačno u papirni peškir, a zatim ih sakupite u vrećicu sa zatvaračem.

Čvrsto zatvorite kesu i stavite je u frižider. Kuhinjski blog thekitchn.com stavio je ovu metodu na test i primetio odlične rezultate, rangirajući se više od svih drugih metoda sa savršenom ocenom 10/10.

– Osmog dana bila je primetna kondenzacija na unutrašnjim zidovima torbe, što me je zabrinulo; papirni peškiri su bili vlažni, ali krastavci su bili u savršenom obliku. 15. dana, kiseli krastavci razvili su meke tačke na krajevima, ali engleski i perzijski krastavci su i dalje bili savršeni. 16. dana, običan krastavac i krastavac za kiseljenje su bili predaleko (uvenuli, sa mekim pegama i pomalo ljigav), ali su druga dva i dalje bili odlični. Odlučila sam da vidim koliko će dugo ostati sveži i izdržali su još tri dana (ukupno 19 dana) – objasnila je En Tejlor Pitman, piše „Express„.

Izvodeći svoje zaključke, Tejlor je rekla da se tehnika umotavanja peškirom pokazala prilično efikasnom.  Takođe, objašnjava da pomaže u apsorpciji viška vlage, što sprečava sluz i meke tačke. 

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare