„SINE, NEKA TE ČUVAJU ANĐELI!“ Otac se potresnim rečima oprostio od jedinca kog su mučki ubili u Splitu! Ubistvo mladog fudbalera potreslo Hrvatsku

U brutalnom, neobjašnjivom napadu u Splitu, život je izgubio 22-godišnji L. B., pristojni sportista, fudbaler, koji je preminuo nakon što zadobio ubod nožem u grudi.

Policija je odmah uhapsila trojicu muškaraca, braću koji tu i stanuju i stalno su ispred obližnje pekare. Reč je o objektu koji radi celu noć i pred kojim je vikendom puno mladih u potrazi za zalogajem nakon noćnog izlaska. A trojac je, s obzirom da im je to pored stana, koristila da od svih koji se tu zadržavaju, žicaju novac. Iako se službeno razlog napada ne zna, navodno su od žrtve tražili novac te je već ispred pekare došlo do povišenih tonova.

Kako se saznaje, 22-godišnjak je pre napada krenuo kući udaljenoj svega 20-ak minuta hoda. Nakon verbalnog sukoba, osumnjičeni muškarac prvo je ‘uleteo’ u obližnji kafić tražeći da mu daju nož, a onda je pojurio u stan da uzme svoj. Zgrabio je veliki kuhinjski nož, oštrice od oko 25 centimetara i otrčao prema 22-godišnjaku koji je već odmaknuo do obližnjeg hotela gde se zločin i dogodio.

Policija je ubrzo jednog uhapšenog pustila, a druga dvojica su zadržana. O kakvim osobama je reč govore komšije obližnjih zgrada. Niko ne želi previše da priča, jer se boje odmazde.

Svi se klonili problematične braće

– Oni bi tu stalno ‘žicali’ novac, bili su nametljivi, a ako ne bi dobili što su tražili, znali su biti vrlo agresivni. Uvek su bili neuredni, koliko nam je poznato, dobro su zabrazdili i u narkotike i u kocku, a preživljavali su od sitnih krađa i žicanja – govore u naselju gde se dogodio stravičan zločin.

Policija je vrlo brzo okupirala celo područje, Hitna pomoć je odmah stigla, a iako je žurno prebačen u bolnicu, povreda je bila kobna. U bolnicu je mladić već stigao bez vitalnih znakova života i uprkos naporima lekara i dugotrajnim pokušajima reanimacije, preminuo je oko 1:20 sati u KBC-u Split. Od njega se u subotu na društvenim mrežama oprostio otac. Njemu i supruzi bio je jedinac, godinama je trenirao fudbal, a po završetku srednje škole počeo je i da radi i u porodičnoj teretani.

– Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu! – napisao je otac.

– U ulazu gde žive uhapšena braća uvek je nered, smrdi, tamo se mokri. Otac im je preminuo, žive s majkom koja je bolesna, praktično nemaju nikakvih primanja. Vi ustvari ne možete da uđete u njihovu zgradu a da vas jedan od njih ne zaustavi i pokuša da izvuče novac od vas. Vrlo su bahati, nasilni. Svi ih se klone, i niko neće da ima posla s njima. Svi imaju dosije u policiji – kažu komšije, za 24 sata.

Slučajna žrtva

Nesretni mladić nije imao nikakve veze sa njima, on je slučajna žrtva muškarca za kojeg su svi znali, kao i za njegovu braću. Znali su i policija i Centar za socijalni rad.

– Dolazio im je i Stanislav Zavadlav, brat od Filipa, viđali smo ga kako ulazi u haustor. A svi zajedno, ceo taj narkomanski milje okuplja se na obližnjem parkiralištu, oko kioska za prodaju autobuskih karata, svega par stotina metara od policijske stanice – kažu komšije.

Nekoliko rečenica o ubijenom rekao je i njegov trener iz HBDNK „Mosor – Sveti Jure“.

– Ubijeni mladić bio je golman i mladić za primjer. Kod nas je došao u oktobru 2019., a trenirao je sve dok nas epidemija koronavirusa nije potpuno izolovalaa, do proleća 2020. Tad su treninzi prekinuti, a nakon što smo se vratili na travnjak, on više nije dolazio – kaže njegov nekadašnji trener.

Osumnjičeni za ubistvo će prema poslednjim informacijama biti osumnjičen za takozvano obično ubistvo a ne za ubistvo iz koristoljublja kako se pretpostavljalo.

(24sata)

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare