PAO DILER DROGE U SKOPLJU Očekuje se zaplena imovine koja ima NEVEROVATNU vrednost 

U Skoplju je uhapšen 45-godišnji muškarac osumnjičen da je većem broju ljudi prodavao kokain, heroin i marihuanu, saopštili su danas policija i tužilaštvo.​ U zajedničkom saopštenju naslovljenom „Pretresi u Skoplju, lišen slobode diler droge, biće zaplenjena imovina vredna preko 600.000 evra“, navodi se da je osumnjičeni R.K. (45) iz Skoplja ranije bio osuđen i da je izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog prodaje droge.

Istragom, od septembra 2023. do januara 2024. godine, obezbeđeni su materijalni dokazi i utvrđeno da je nabavljao kokain, heroin i marihuanu, prepakivao i preprodavao po ceni od 3.000 denara za pakovanje kokaina, od 600 do 1.000 denara za pakovanje heroina i 600 denara za pakovanje marihuane.

„U toku istrage obezbeđeni su dokazi da je R.K. prodavao drogu većem broju ljudi“, piše u saopštenju skopskog tužilaštva i policije.

U skopskom naselju Gazi baba 14. januara, u koordinaciji sa Specijalnom terorističkom jedinicom „Tigar“, pretresene su tri lokacije i pronađeni su kokain, tri digitalne vage i drugi predmeti, a pronađen je 21 računar sa monitorima i opremom za igre, razne kompjuterske opreme u vrednosti od oko 120.000 evra, za koje se sumnja da su kupljene novcem od prodaje droge.

Nakon prijema krivične prijave Osnovno javno tužilaštvo „Skoplje“ će, navodi se, sutra doneti naredbu za sprovođenje istražnog postupka protiv osumnjičenog za krivično delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih materija i prekursora“ i podneti predlog za određivanje pritvora osumnjičenom.

Ističe se da će u toku ;istrage protiv osumnjičenog 45-godišnjeg Skopljanca R.K. biti sprovedena finansijska istraga.

„Ukoliko se potvrde sumnje da su pronađena oprema, prevozna sredstva i nepokretnosti pribavljene finansijskom imovinom pribavljenom prodajom opojnih droga, Javno tužilaštvo će pokrenuti postupak oduzimanja, u skladu sa zakonskim odredbama“, piše u zajedničkom saopštenju policije i skopskog tužilaštva.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Beta/Preneo: A.N)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare