VREMENSKI ROLERKOSTER, ALI BUKVALNO: U 5 dana sledeće nedelje od minusa do plus 18, pa opet ispod nule! Evo detaljne prognoze 

Sledeća nedelja biće neobična po tome što bi trebalo da se pripremimo za česte temperaturne oscilacije.

Temperature će se od onih u minusu kretati do čak 18 stepeni i ponovo se vratiti ispod nule, što je pravi temperaturni „rolerkoster“ u samo pet dana.

Kako se navodi u najavi objavljenoj na sajtu RHMZ-a, početkom nove sedmice prvo stiže još snežnih padavina, kao i ledena kiša u nekim delovima zemlje, potom se sredinom nedelje očekuje nagli skok temparature, a zatim u petak ponovo sneg.

– U ponedeljak oblačno i toplije u odnosu na današnji dan, mestimično sa kišom, koja će se ujutru ponegde u Sremu, na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje lediti pri tlu. Na planinama će tokom dana padati sneg. Kasnije posle podne na severu Vojvodine, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima sa padom temperature kiša će preći u sneg, ali se ponegde u predelima južno od Save i Dunava kratkotrajno ponovo može očekivati i kiša koja će se lediti pri tlu – stoji u najavi RHMZ-a.

U utorak ponovo hladnije vreme uz prestanak slabog snega i postepeno razvedravanje, ujutru u severnim, a sredinom dana i u ostalim predelima Srbije, dodaje se u najavi.

– U sredu i četvrtak toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku do 18 stepeni na zapadu zemlje, a u Negotinskoj Krajini hladnije, oko 4 stepena. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo topljenje snega. U sredu krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu. U četvrtak krajem dana i tokom noći ka petku ponovo se očekuje kiša – tvrdi RHMZ.

Ta kiša će u petak u većini mesta sa padom temperature preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Novosti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare