OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE: Kurti laže, poligone koriste samo pripadnici vojske i policije 

Ministarstvo odbrane Srbije je danas saopštilo da „najoštrije odbacuje laži“ koje su danas izneli premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i tzv. kosovski ministar policije Dželjalj Svečlja, naročito one kojima optužuju Vojsku Srbije za umešanost u događaje u Banjskoj i veze sa nepostojećim „terorističkim grupama“ koje navodno planiraju upad na područje Kosova.

„Ministarstvo i Vojska Srvije deluju isključivo u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima. Stoga je notorna laž i potpuna besmislica da se poligoni Vojske Srbije koriste za obuku bilo kojih jedinica, osim jedinica VS i povremeno Ministarstva unutrašnjih poslova te da postoje nekakvi planovi za ‘napad’ na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“, saopštilo je Ministarstvo.

Kako je navedeno, „u nedostatku bilo kakvih konstruktivnih rešenja koja bi vodila uspostavljanju mira i stabilnosti na teritoriji naše južne pokrajine, Kurti i Svečlja, poput pokvarenih gramofona, iznova ponavljaju laži u koje niko ozbiljan u međunarodnoj zajednici nije poverovao, niti će poverovati“.

Kurti je danas izjavio da je planiran napad na tzv. Kosovo neposredno posle izbora u Srbiji.

„Na poligonu na Pešteru nastavljene su vežbe grupe od 60 pripadnika ‘Civilne odbrane’ koja je učestvovala u napadu na Banjsku. Ova grupa je planirala napad na našu policiju po završetku izbora u Srbiji na graničnim lokacijama vezanim za ilegalne alternativne pravce. U tu svrhu, navodi se da je bilo poteza VS koja je stacionirala vojnike na nekoliko punktova, na lokacijama gde su bili predviđeni ovi napadi“, rekao je Kurti.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare