UBIO TRUDNU SUPRUGU, PA OTEO DETE Desetomesečni dečak nakon potrage pronađen mrtav u džipu: Pomahnitali otac kobnog dana go pravio haos u prodavnici, ali niko nije reagovao (FOTO)

Odojče iz Ajdaha, koje je navodno oteo njegov otac osumnjičen za ubistvo, tragično je pronađeno mrtvo samo nekoliko dana nakon što je njegova majka ubijena u svojoj kući, saopštila je policija.

Zika Besta, koji je imao samo 10 meseci, navodno je oteo njegov otac Džeremi Albert Best (48) u četvrtak, u Ajdahu, istog dana kada je majka bebe pronađena mrtva.


Otac poslat na pregled nakon nage šetnje prodavnicom

Ranije tog dana, Best je bizarno viđen kako hoda kroz prodavnicu potpuno nag, ali je pušten sa pregleda mentalnog zdravlja nekoliko sati pre nego što je navodno ubio svoju ženu i majku odojčeta, Kali Džin Rendal (38).

Nakon što je njeno telo otkriveno u četvrtak uveče, raspisana je hitna potraga za detetom i njegovim „teško naoružanim i opasnim“ ocem. Potraga je u subotu ujutru završila tragedijom jer je Zeke pronađen mrtav pored puta, u blizini svog oca, koji je bio živ.

Policajci su to otkrili nakon što su dva lovca pronašla čoveka „golog, koji je davao čudne izjave“ u vreći za spavanje pored puta, koji je brzo identifikovan kao Best.

U blizini nasipa pored puta, zamenici šerifa okruga Bonvil pretražili su njegov automobil i navodno pronašli bebu mrtvu. Nije objavljen uzrok smrti.

Tragično otkriće došlo je u subotu ujutro oko 9.15 časova u Ajdaho Folsu u državi Ajdaho, otprilike 36 sati nakon što je detetova majka, za koju se takođe verovalo da je trudna, pronađena mrtva.

Best, koga je šerifska kancelarija okruga Teton tražila zbog sumnje da je izvršio ubistvo, zadržan je na licu mesta dok mu ne bude ukazana pomoć za povrede. Nejasno je koje su to povrede.

Dete pronađeno u očevom džipu

Crni džip osumnjičenog za ubistvo pronađen je u blizini na nasipu, a potraga ih je navela da pronađu preminulo dete. Nije jasno da li je Zeke u to vreme bio u vozilu.

Više agencija za provođenje zakona, uključujući FBI, trenutno istražuje mesto događaja, a Best je od tada zatvoren u zatvor okruga Bonvil. Mrtvozornik okruga, Rik Tejlor rekao je za lokalne medije da uzrok smrti tek treba da bude utvrđen, a planirano je da se njegovo telo odnese na forenzičku obdukciju.

Odveden na psihološku procenu pa pušten istog dana

Tragična saga počela je u četvrtak, kada je Best bizarno viđen kako potpuno gol šeta kroz lokalnu prodavnicu, prilikom čega je pokušao da ukrade cigarete. Best je nakon toga prebačen u Regionalni medicinski centar Istočnog Ajdaha na psihološku procenu, ali je pušten istog dana.

Uprkos njegovom nestalnom ponašanju, Best je pušten istog dana – otmica se dogodila samo nekoliko sati nakon prvobitnog incidenta u prodavnici, dok se smrt majke istražuje kao ubistvo.


Ubio trudnu suprugu pa oteo bebu

Policija kaže da je Best oteo Zika i pobegao nakon što je ubio svoju trudnu ženu, a pre hapšenja u subotu ujutro nije viđen od četvrtka uveče. U petak oko 4 sata ujutro izdato je upozorenje, zbog čega su službe za sprovođenje zakona širom Ajdaha pokušavale da pronađu nestalo dete.

Best je od tada dobio tužbu za ubistvo i ostaće iza rešetaka do suđenja.

– Dalje informacije o ovom slučaju biće dostupne u odgovarajućem trenutku u budućnosti, jer je istraga još u toku – navodi se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare