OVO JE TIM CRVENE ZVEZDE ZA JANG BOJS: Trener Barak Bahar ima samo jednu dilemu! Tiče se veznog reda

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) igraju u Bernu protiv Jang Bojsa ključnu utakmicu u Ligi šampiona. Teoretski crveno-beli ne mogu nastaviti takmičenje u elitnom rangu, ali mogu sebi obezbediti prolaz u Ligu Evrope.

Pobeda bi crveno-belima sigurno donela evropsko proleće, a remi lepe izglede da u 2024.godini odigraju minimum još dve utakmice u Evropi. Zato su sve oči zvezdaške javnosti uprte ka treneru Baraku Baharu.

Navijače Crvene zvezde interesuje koji tim će izvesti stručnjak iz Izraela protiv Jang Bojsa. Na golu će biti Omri Glazer, tu nema dileme.

Odbrana bi trebalo da igra sa četiri igrača u liniji. Na poziciji desnog beka biće mladi Kosta Nedeljković, a na levoj strani Milan Rodić koji je u poslednja dva dana imao temperaturu, ali se oporavio. Par štopera činiće kapiten Aleksandar Dragović i Naser Điga.

Najviše dilema Barak Bahar ima u veznom redu. Gotovo je izvesno da će na mestima zadnja dva vezna igrača biti Hvan i Marko Stamenić. Malo ispred njih Mirko Ivanić po levoj, odnosno Osman Bukari po desnoj. I tu onda dolazimo do najveće dileme. Da li će od prvog minuta zaigrati kreativniji Gelor Kanga, ili znatno defanzivniji Srđan Mijailović? Deluje ipak da više verovatnoće ima druga i zatvorenija varijanta, ali konačnu odluku doneće Izraelac.

U špicu napada biće Šerif Endijaj, kao napadač koji će otvarati dubinu i širiti bokove , čime bi trebalo da omogući prostor za beg Osmanu Bukariju.

Deluje da će Crvena zvezda igrati u varijanti 4-2-3-1. Čini se da je trener Bahar izgubio poverenje u Stefana Mitrovića i Vladimira Lučića, koji će početi meč sa klupe. Zavisno od rezultata valja očekivati da u utakmici šansu dobiju i Žan Filip Kraso, Jovan Mijatović i Uroš Spajić, možda i Piter Olajinka koji je sa ekipom u Bernu, iako nije skroz sanirao povredu ramena.

Očekivani sastav Crvene zvezde u formaciji 4-2-3-1: Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić – Mijailović (Kanga), Stamenić, Hvan – Bukari, Ivanić – Endijaj.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare