ŠOK! Čelsiju i Sitiju preti ispadanje iz Premijer lige?!

Vest da je Everton kažnjen 10 bodova oduzimanja šokirala je engleski fudbal, ali izgleda da se neće na tome zaustaviti. Pod lupom su Mančester siti i Čelsi kojima preti čak ispadanje iz Premijer lige.

Ako se dokaže da su Siti Čelsi kršili finansijska pravila, za šta postoje sumnje, mogli bi da budu izbačeni iz elitnog ranga, kaže bivši savetnik i advokat Građana Stefan Borson.

Borson se oglasio na Tviteru rečima da bi sada trebalo da se zabrinu pomenuta dva kluba koja su ulagala enorman novac po svim pitanjima.

– Kazna za Everton mi se čini grubom, ali to znači da bi mogle da se pojačaju sankcije protiv Sitija i Čelsija, pod uslovom da se dokaže. Potencijalno može da izazove ispadanje – napisao je Borson.

Siti se suočava sa 115 optužbi za kršenje finansijskih pravila Premijer lige, što je već ogroman problem za aktuelnog prvaka jer ga u najavi čeka teška kazna, dok je Čelsi navodno imao čudne isplate povezane sa bivšim vlasnikom Romanom Abramovičem.

Everton prvi sankcionisan

Engleskom premijerligašu Evertonu oduzeto je 10 bodova na tabeli Premijer lige. Klub iz Liverpula je sankcionisan zbog kršenja pravila o profitu i održivosti u Premijer ligi.

Everton je prošlog marta upućen nezavisnoj komisiji zbog navodnih prekršaja u sezoni 2021/2022, da bi saslušanje održano prošlog meseca i na kraju doneta drastična kazna, odnosno najveća u istoriji Premijer lige.

Prema saopštenju Premijer lige, Everton je priznao da je prekršio pravila o profitabilnosti i održivosti, što je rezultiralo gubitkom 124,5 miliona funti, što je skoro 20 miliona više od dozvoljenog.

Karamele su se nadale da bi mogle da budu novčano kažnjene ili bar zabranom transfera, ali Premijer liga nije imala milosti i već sada joj je oduzela čak 10 bodova na tabeli. Sa Gudison parka su već sada najavili žalbu.

Ekipa Šona Dajša će zbog toga da padne na 19. mesto, sa svega četiri boda, koliko ima fenjeraš Barnli i boljom gol razlikom.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare