Hapšenja u Zadru zbog napada na Srbe, gradonačelnik osudio divljanje vandala

Nekoliko osoba povezanih sa napadima na novinare iz Srbije, člana Upravnog odbora Crvene zvezde i prijatelja kluba, privedeno je u Zadru.

Tu informaciju potvrdila je Ivana Grbin, portparolka zadarske policije, ne precizirajući o kom broju privedenih je reč.

Zna se da su isprva privedene dve osobe, a Grbin je navela da su se dva odvojena incidenta desila u širem centru grada, u kvartovima Voštarnica i na Bulevaru.

Novinari su u napadu huligana zadobili ozbiljnije povrede i zaradili su kopče na glavama, dok su član UO Zvezde i prijatelj kluba prošli bez preloma rebara.

Njih su udarali po glavama, oborili na pod i šutirali. Zbog čega, to je pitanje na koje policija u Hrvatskoj tek mora da odgovori.

Iz Zadra su osudili ovakvo ponašanje, ABA liga je uradila isto, ali je njen direktor Dubravko Kmetović nagovestio da neće biti uslišen zahtev Crvene zvezde da se utakmica igra pred praznim tribinama dvorane „Krešimir Ćosić“.

Meč ABA lige trebalo bi da bude odigran u nedelju od 17 časova. Hrvatski mediji preneli su i reči gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji kaže da za ovakve stvari ne postoje opravdanja.

„Ovakvo nasilno ponašanje sa sportom i sportskim takmičenjima nema nikakve veze niti za to može postojati bilo kakvo opravdanje. Ništa nije, i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života“, rekao je Dukić.

UDARNA VEST.rs (Nova)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare