Gotovi su! Putin izašao kao pobednik! Rusija saopštila Amerima zašto će im svaki ovakav napad u startu propasti!

Pokušaji Sjedinjenih Država da podriju ustavni poredak, kao i međuetnički i međuverski sklad u Rusiji, osuđeni su na propast, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući reakciju američke administracije na događaje u Dagestanu.

– Žučnu reakciju administracije i lokalnih medija na događaje u Mahačkali smatramo pokušajem podrivanja etnokonfesionalnog jedinstva Ruske Federacije. Ovde su, očigledno, razočarani što je ruska policija uspela da neutrališe rizike destabilizacije situacije inspirisane spolja – rekao je on, prenosi pres služba predstavništva.

Prema njegovim rečima, „umesto raspirivanja sukobe širom sveta, lokalnim pseudostratezima bi bilo bolje da se brinu o bezbednosti sopstvenih građana, koji, između ostalog, pate od epidemije oružanog nasilja u Sjedinjenim Državama, uključujući i one motivisane rasnom mržnjom“.

– Vreme je da Vašington shvati: svaki pokušaj koji ima za cilj podrivanje ustavnog poretka u našoj zemlji, kao i međunacionalnog i međuverskog sklada kojim se Rusija odlikuje od pamtiveka, osuđeni su na propast – ​​rekao je Antonov.

U nedelju su se stanovnici Mahačkala u Dagestanu probili na pistu aerodroma nakon sletanja aviona iz Tel Aviva. Pretpostavlja se da su tražili pristigle državljane Izraela. Nakon toga su počeli nemiri.

UDARNA VEST.rs (informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare