SPOJ NESPOJIVOG I VRTOGLAVI USPEH POSTAVILI JE NA MUZIČKI TRON: Evo šta je Dragana Mirković prva uradila na estradi!

Dragana Mirković jedna je od retkih pevačica koja može da se pohvali karijerom od 40 godina, a decenijama važi za najveću regionalnu muzičku zvezdu.

1991. godina bila je za Draganu jako turbulentna, pored uspeha dogodile su se i velike promene u njenoj karijeri. Napustila je Južni Vetar kad i Perica Zdravković i Sava Bojić. Njih dvojica su osnovali orkestar Žar koji je bio više nego voljan da isprati novi Draganin album.

Prvi put te godine, Dragana sarađuje i sa Radetom Krstićem uz čiju pomoć izbacuje svoj veliki hit “Poklanjam ti svoju ljubav“. Ova pesma dobija i svoju remix verziju.

U premijernom izvođenju remixa sa Draganom je na sceni bila i plesna grupa, popularni Đogani Fantastiko, Dragana je tako postala prva folk pevačica sa dens plesnom grupom na sceni. Bila je željna promene i nečeg drugačijeg. Ostvaruje saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, koji su se joj uradili hitove „Dobra devojka“ i „Dodaj gas“. Pošto je pesma bila u rok fazonu, Dragana je za spot obukla kožne pantalone, sela na motor i snimila spot.

– Ja sam njoj radio prvi spot i prve velike koncerte. U ono vreme bila je potpuno drugačija od svih. Tada je Dragana bila najbolja u svemu tome što je radila. Ako se neko buni i ne slaže se sa ovim, imam sve dokumentovano. Ona je u rangu s Majklom Džeksonom i Bijonse! I da peva i da igra, to treba znati, to je jako bitna stavka. Danas klinci nemaju pojma kako izgleda istorija starijih izvođača, a trebalo bi da znaju kako se to nekad radilo. Na primer, radili smo koreografiju gde sam sa jedne strane ja, a sa druge strane Sani… Mi nju podignemo i ona uradi kolut nazad i nastavi da peva. Neka dođe sad neka zvezda, bilo ko da to uradi! Kod nje ništa nije bilo statično. Već sam rekao i reći ću opet, bila je i ostala najbolja – izjavio je Đole Đogani nedavno kada se prisetio saradnje na folk zvezdom koja je dostigla vrtoglavi uspeh.

Iste godine Dragana Mirković je u svom šou-program pokazala svoje plesno umeće, ali i da odlično peva na engleskom. Oduševila je izvedbom pesama „Lokomotion“ i „I feel the earth move“.

S obzirom na to da je album doživeo uspeh, Dragana je pošla na jugoslovensku turneju na kojoj je obarala sve rekorde. Nakon što je održala čak šest koncerata u Beogradu, na ideju tadašnjeg menadžera Rake Đokića započela je i turneju po Bugarskoj. U proseku je na svakom koncertu imala po 15.000 posetilaca, a kao vrhunac turneje je spektakularni koncert na stadionu “Vasil Levski” u Sofiji pred više od 50.000 ljudi.

Dragana je prva folk zvezda ikada koja je spojila dens muziku i ples sa narodnom, a u filmu „Slatko od snova“ pokazala je sve svoje talente i oduševila domaću javnost.

Novi zabavni format Kurir televizije „Rame uz Rame sa Draganom“ emitovaće se od večerassvake subote i nedelje od 20 časova.

Najveća regionalna muzička zvezda Dragana Mirković sa svojim timom izabrala je 14 takmičara koje će voditi kroz uzbudljivu avanturu. Oni će se gotovo tri meseca boriti za priliku da nastupaju sa Draganom Mirković na njenom jubilarnom koncertu, ali i za glavnu nagradu, koja iznosi čak milion dinara.

Kako će izgledati njihova plesna borba i ko će zablistati i otvoriti put ka uspehu, pratite na Kurir televiziji subotom i nedeljom od 20 časova.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare