OVO JE ZASTAVA KOJA JE SKINUTA CRNOGORCIMA! Navijači se oglasili saopštenjem: Srpski Obilić ukrao zastavu, ponosni smo na reakciju

Crnogorski navijači oglasili su se prvi put nakon utakmice protiv Srbije u Beogradu u čijoj završnici su se dogodile ružne scene.

Orlovi su pobedili rezultatom 3:1, a prijateljska atmosfera na stadionu prekinuta je kada je čovek sa markerom redarske službe skinuo zakačenu zastavu sa „kaveza“ u kom su boravili navijači Crne Gore.

Podsetimo, jedna devojka je na najveći srpski stadion došla sa hrvatskom šahovnicom na jakni, a na društvenim mrežama mogu da se vide slike navijača koji poziraju sa podignutim latiničnim slovom L, što je bio znak Liberalnog saveza Crne Gore devedestih godina prošlog veka, stranke koja se protivila ratu na prostoru bivše SFR Jugoslavije i prva zalagala za nezavisnost Crne Gore.

Čitav region je ispratio slučaj sa stadiona Rajko Mitić, a dva dana nakon utakmice oglasili su se navijači Crne Gore.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Iza nas je još jedno gostovanje, još jedna utakmica i izdanje sa kojim se ponosimo.

Nismo planirali nikakvo oglašavanje ali zbog raznih pisanja, mnogo lažnih i polu lažnih tekstova prenetih iz srpskih medija osećamo dužnost prema našim članovima i simpatizerima da ukratko prenesemo kako je ovo gostovanje prošlo što se navijačke strane tiče i sa tim stavimo tačku na razne priče.

Ukupna brojka u kopu je bila odlična iako je FSS gledao da što više iskomplikuje samo trebovanje karata sa raznim zahtevima (trebovanje karata sa ličnim podacima 10 dana pred utakmicu, lično podizanje karata uz ostavljanje kopije dokumenta, ne slanjem karata FSCG u Podgoricu već izdavanje na dan utakmice itd).

Na kraju u samom kavezu 950 Crnogoraca i Crnogorki!

E sad deo koji se odnosi oko samih nereda na stadionu.

U toku drugog poluvremena iz prostora koji je bio rezervisan za redarsku službu, „srpski Obilić sa žutim pancirom“ je prišao ogradi i ukrao okačenu zastavu Udruženja Crnogoraca Kula, znači zastavu koja nije navijačka zastava i koja se prvi put i „kačila“ na našoj ogradi. Nakon toga dolazi do naše reakcije i sukoba sa redarskom službom i manjeg kontakta sa navijačima Srbije.

„Hrabri Obilić i nekoliko Jugovića sa zapada“ trče sa velikim plenom preko tribine ali na njihovu žalost naleću na par momaka iz CG koji im lagano oduzimaju zastavu i pokušavaju da je vrate do naše tribine. U nemogućnosti da priđu kavezu zastavu pokušavaju da daju komesaru za bezbednost FSCG koji se nalazio na terenu. Zastavu im oduzima Žandarmerija zbog provere i posle 5/6 minuta ipak dozvoljava da bude vraćena i uručena osobi iz FSCG koji nam je i vraća.

Čitava priča oko same zastave staje u ovih par rečenica. E sad da se ne nastavljaju dalja prepucavanja, mi smo na našu reakciju i stav ponosni, imate li se vi čime ponositi u vašoj akciji to vidite sami, pa kako vam obraz dozvoli.

Iskoristićemo ovo saopštenje da se zahvalimo službi Hitne pomoci Srbije koja se nalazila u blizini našeg kaveza i koja je nakon utakmice reagovala i pružila pomoć momcima koji su imali povrede.

Takođe veliko hvala Crnogorcima sa zapadne tribine koji vrati se zastavu!

Crna Gora iznad svega – navedeno je u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare