UŽIVO, DAN ŽALOSTI, ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Srbija tuguje za uzetim životima u Banjskoj 

Vlada Srbije proglasila je današnji dan, 27. septembar 2023. godine, za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Otkazane su sportske manifestacije, prilagođen je program, a zastave su na pola koplja. Dan žalosti je i u Republici Srpskoj.

U sukobu sa kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska stradala su tri Srbina – Stefan Nedeljković, Igor Milenković, Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac.

Na Kosovu i Metohiji se ne smanjuje napetost nakon sukoba. Selo Banjska je i dalje blokirano, a u srpskim sredinama na KiM proglašena su tri dana žalosti.

07.00 – Vlada Srbije zamolila je sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije. Kako se podseća, u akciji kosovske policije, posle sukoba u nedelju, uhapšena je osmorica Srba. U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji građani se okupljaju pale sveće i odaju poštu ubijenim Srbima.

Zbog tragičnih događaja na Kosmetu, predsednik Aleksandar Vučić imao je niz važnih sastanaka i razgovora, među kojima su i sastanak sa ambasadorima Kvinte i razgovor sa visokim zvaničnikom u Stejt deparmentu Derekom Šoleom.

Dan žalosti proglašen je i u Republici Srpskoj.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/RTS/Kosovo online)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare