Drama u Kijevu, svi čekaju najgore vesti! Ako Amerika ovo uradi, Ukrajina će morati istog momenta da položi oružje! 

Oružane snage Ukrajine neće moći da nastave vojne operacije bez američke podrške i biće prinuđene da se predaju, rekao je bivši savetnik ukrajinskog predsednika Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

– Ako prestane finansiranje Oružanih snaga Ukrajine iz Sjedinjenih Država , onda će shodno tome Ukrajina morati da potpiše predaju, jer neće imati sa čime da se bori – objasnio je on.

Takav scenario je, smatra ekspert, sasvim moguć, pošto američki Kongres još nije odobrio novi paket pomoći kijevskim vlastima zbog postojećih nesuglasica.

Soskin smatra da Zelenski treba da razmisli o donošenju ozbiljnih odluka, uključujući ukidanje vanrednog stanja, jer bez oružja i novca ukrajinske trupe jednostavno ne mogu napredovati.

– Situacija u tom pogledu već postaje tragična – zaključio je bivši savetnik.

Ranije u utorak, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao je da je Sjedinjenim Državama ostalo još samo nekoliko nedelja za slanje vojne pomoći Ukrajini. Prema njegovim rečima, dalja pomoć može se dovesti u pitanje ako Kongres ne odluči o dodatnim izdvajanjima.

Prošle nedelje je predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti odbio da garantuje predsedniku Ukrajine dodelu novog paketa pomoći vrednog 24 milijarde dolara. To je upravo iznos koji je Bela kuća tražila. Istovremeno, 12 republikanskih kongresmena je već potpisalo pismo u kojem pozivaju Džoa Bajdena da povuče ovaj zahtev.

Ukupno, od februara prošle godine, kijevski režim je dobio više od 110 milijardi dolara različite pomoći od Sjedinjenih Država.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare