JEDNO JE SIGURNO – PROVOD JE ZAGARANTOVAN! Ko će se naći sa Srbijom i Češkom u 8 najboljih reprezentacija u Malagi?

Ko će se naći sa Srbijom Češkom u 8 najboljih reprezentacija Dejvis Kup takmičenja za 2023 u Malagi?

Iz grupe A, najveće šanse ima Kanada – I to kao prva ako danas pobedi Čile ili čak izgubi sa 2:1. Takođe bi mogla da prođe u slučaju poraza danas od 3:0 – a da pritom Italija ne uspe da pobedi Švedsku sutra sa 3:0. U tom slučaju će procenti uspešnosti odlučivati o tome da li će se Kanada, Čile ili Italija naći u finalu.

Ako Čile pobedi Kanadu danas sa 3:0 a Italija ne uspe da pobedi Švedsku sa 3:0 u nedelju – biće prvi u grupi. Ako pak Čile pobedi Kanadu danas sa 3:0 – a Italija istim rezultatom Švedsku u nedelju – o prolasku dalje će odlučivati koeficijent uspešnosti Kanade, Čilea i Italije – dok bi Švedska zauzela 4. mesto. Čile bi mogao da izgubi danas a Švedska nekim čudom pobedi Italiju – gde bi koeficijent odlučivao koja bi još reprezentacija kao druga posle Kanade išla dalje. Ako Čile izgubi danas a Italija dobije Švedsku, južnoamerikanci će biti treći – kao i u slučaju da pobede „samo“ sa 2:1 a „Azuri“ budu trijumfalni protiv „Vikinga“.

U Grupi B, Australija ide u Malagu kao prva ili druga ako danas pobedi Švajcarsku sa 3:0. Ako pobedi danas sa 2:1 a Velika Britanija bude bolja od Francuske u nedelju – „Kenguri“ idu dalje kao drugi. Ako pak Francuzi dobiju Britance 3:0 – u tom scenariju idu dalje kao drugi. Ako danas Australija izgubi od „Sajdžija“ a „Albion“ dobije „Gale“ – onda će se o drugom mestu iza Britanije za Malagu odlučivati na osnovu koeficijenta uspešnosti. Ako Australija bude bolja od Švajcaraca danas a Francuzi izgube od Britanije – koeficijent će odlučivati o tome da li Australija, Francuska ili Švajcarska idu dalje uz Britance. Ali, ako pobede danas sa 2:1 a Francuzi iznenade Britance sa 2:1, Australiju nećemo gledati u novembru.

U Grupi C su već poznati učesnici Finala u Malagi, a današnji međusobni meč odlučuje o tome da li Srbija ili Češka idu dalje kao prvi – u nadi da će danas biti jasno šta to mesto donosi kao dodatnu korist u Finalu. I konačno, u Grupi D – SAD idu dalje kao drugi u grupi ako pobede Finsku danas, a bivaju treći ako izgube. Fincima današnja pobeda nad „Amerima“ donosi 2. mesto – a poraz eliminaciju iz dalje takmičenja. Holandija je već overila karte za Finale u Malagi.

Puno iznenađenja I mogućih scenarija za plasman u Malagu je pred nama danas i sutra – pa ako je tenis vaš izbor za vikend – provod je zagarantovan!

UDARNA VEST.rs (Kurir sport / Vuk Brajović)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare