ĐOKOVIĆ – MIRALJES Novak imao mnogo sreće, dva puta je na fantastičan način spasio dve brejk lopte

Novak Đoković u sredu oko 19.30 po srpskom vremenu odigraće meč drugog kola US Opena protiv Španca Zapate Miraljesa, a dešavanja sa ovog meča pratite uživo na Sportalu.

Najbolje kvote i za ovaj događaj daje kladionica Soccer

Ukoliko verujete u pobedu Novaka Đokovića onda vas očekuje kvota – 1.01, a trijumf Miraljesa je na kvoti – 24.

Đoković – Miraljes 0:0 (u toku je prvi set 2:2)

2:2 – Sada je stanje pomalo i obrnuto. Đoković je bio mnogo sigurniji na servisu od Miraljesa. Za sada već 20 minuta tenisa, veoma dobri potezi na obe strane, Novak je često na mreži i to mu prija. Samim tim što lakše osvaja poene i tera protivnika na greške, dokazuje da će nivo forme u ovom meču podizati iz poena u poen.

Laslo Đere je osvojio i drugi set veoma ubedljivo. Sa 6:2 je Gastona stavio na korak do poraza, tako da će najverovatnije u trećem kolu US opena biti viđen srpski duel.

1:1 – Novak je spasio dve brejk lopte. Dok je Miraljes servirao fantastično i sa nulom započeo meč, Đoković se mučio i bio je u problemu. Izvukao se Srbin od „minusa“, veoma važne poene je pogodio, gotovo na samu liniju je padala loptica posle njegovih udaraca.

Meč je počeo!

Koko Gof je brzopotezno savladala Andreevu sa 6:3, 6:2 po setovima i tako omogućila Novaku Đokoviću da izađe na teren u idealnom terminu za sve nas Srbiji. Uskoro bi trebalo očekivati da Srbin, zajedno sa Špancem Miraljesom, izađe na „Artur Eš“ i počne sa zagrevanjem.

Laslu se žuri na meč sa Novakom

Sjajni srpski teniser Laslo Đere je počistio u prvom setu Francuza Gastona za 25 miniuta rezultatom 6:1! Poznato je da će Laslo, ukoliko prođe, u narednoj rundi igrati protiv Novaka Đokovića.

Novak „upao“ u termin na zagrevanju

Novakov meč je ovoga puta u dnevnoj sesiji i drugi je na redu. Prvi meč od 17 sati po srpskom vremenu odigraće Koko Gof i Mira Andrejeva.

„On je mašina“

U razgovoru za medije, Španac je istakao kako je svestan težine izazova koji ga očekuje.

– Mislim da moram da ostanem smiren. Nemam šta da izgubim kada igram protiv Novaka, naravno. Pokušaću da ostanem fokusiran na meč i da iskoristim svoje šanse ukoliko se ukažu. Ne osećam se nervozno. Ovo je za mene samo još jedan meč, još jedan susret u teniskoj karijeri i to je svakako najbitnije – rekao je Zapata Miraljes, pokazujući samopouzdanje pred predstojeći duel.

Za Novaka ima poseban nadimak.

– On je mašina. Po mom mišljenju, on je neverovatan igrač, jedan od najboljih u istoriji. Biće teško i biće drugačije, jer sa Novakom igram na betonu, mnogo se ugodnije osećam na šljaci. Odigrao sam dobre mečeve protiv Andreja Rubljova u Hamburga i Danila Medvedeva u Rimu. Ipak, mislim da će protiv Đokovića biti totalno drugačiji meč od tog.

Novak i Zapata se do sada nisu susreli u svojim karijerama, a pobednik ovog meča će se plasirati u treće kolo US Opena, gde će se suočiti sa boljim iz okršaja između Lasla Đerea i Iga Gastona.

„Onaj osećaj..“

Organizatori US Opena, tačnije oni koji vode društvene mreže Otvorenog prvenstva Amerike, odlučili su da se poklone Novaku Đokoviću objavom o njegovom povratku na prvo mesto ATP liste. Novaku je bila potrebna jedna pobeda na US Openu kako bi se vratio na prvo mesto, što je i učinio, kada je lako savladao Aleksandera Milera u prvom kolu. 

Zvanično će se vratiti na prvo mesto kada izađe nova ATP lista, kada se završi US Open.

Novak Đoković imao je jasnu računicu pred početak US Opena – jedna pobeda u Njujorku vraća ga na prvo mesto. 

Lako je u prvom kolu savladao francuskog tenisera Aleksander Milera i sada se vratio na svetski vrh, tamo gde i pripada. Zvanično će biti prvi za dve nedelje, ali na uživo rang listi je već na vrhu i tako će ostati i posle US Opena. 

Zbog toga su organizatori odlučili da mu se poklone. 

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)



Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare