OTAC NAM UMRO, OSTALA PENZIJA, KAKO DA JE PODIGNEMO? PIO Fondu stiglo pitanje! Šta biva s neisplaćenim penzijama kad neko umre

Šta se dešava sa neisplaćenim penzijama nakon smrti korisnika, objašnjavaju u PIO Fondu, pošto je više takvih pitanja zainteresovanih stranaka stiglo u tu ustanovu.

Ovo je način i procedura za isplatu, kažu u Fondu.

Naime, neisplaćene penzije nakon smrti korisnika se isplaćuju zakonskim naslednicima koji su određeni ostavinskim rešenjem.

Da bi se isplata realizovala, neophodno je da u ostavinskom rešenju taksativno budu navedena lica naslednici kao i iznosi koji im pripadaju .

Kada se dođe do tog dokumenta zainteresovani se mogu obratiti za informacije u vezi sa isplatom Odeljenju za finansijske poslove nadležne filijale Fonda, navode iz Fonda, objavo je portal Penzionisani.

Naime, jedna zainteresovana stranka u svom pitanju navela je kako je njen brat posle očeve smrti, kada je ostala jedna nepodignuta penzija, podigao polovinu dok ona drugu nije uspela iako se, kako navodi, obratila Filijali Fonda i dostavila dokumentaciju i svoj broj bankovnog računa.

Iz Fonda su naveli koja je, prethodno nabrojana dokumentacija, neophodna kao i da se o isplati zainteresovani mogu raspitati u nadležnoj filijali – finansijskom odeljenju.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Penzionisani)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare