U Zvezdi presekli, Bahar aminovao – ovo su dve krucijalne odluke pred Ligu šampiona

Crvena zvezda je prilično uspešno krenula u novu eru pod vođstvom Baraka Bahara u sezonu u kojoj su velika očekivanja čak i u Ligi šampiona. Igre i rezultati na turniru u Sankt Peterburgu, odnosno osvojen pehar u konkurenciji Zenita, Fenerbahčea i Nefčija, samo su dodatno pogrejala nade ionako stroge zvezdaške javnosti.

Znaju prijateljske utakmice nekad da zamaskiraju i ne budu pravi reper, ali i laici vide da da se u Baharovom sistemu vide pismeni radovi preporođenih izvođača (čitaj: igrača). Postavka 3-5-2 koju je lansirao i tek će da dorađuje u hodu dala je rezultat u Rusiji, ne samo kada se pogleda semafor, već i u opštem utisku.

Takođe, već na prvu loptu se vidi veliki kvalitet ovoletošnjih Zvezdinih pojačanja, pre svih Pitera Olajinke i Žan-Filipa Krasoa, ali i Marka Stamenića i Omrija Glazera koji su se već ustalili u 11. Upravo će afrički tandem napadača biti udarna snaga aktuelnog prvaka Srbije, što se videlo u poslednje tri utakmice jer su funkcinisali kao da se znaju još iz omladinskih dana.

Baš iz tog razloga, a sve kako se ne bi pravila gužva, prema informacijama Sportala na Marakani su odlučili da im nije potrebna nova „devetka“.

Prošle sedmice bio je dogovoren transferEmanuela Latea Lata iz Atalante, za klupski rekord od 3,5 miliona evra. Italijani su pristali, prethodno i sam igrač, ali se u poslednjem trenutku momak iz Obale Slonovače predomislio i sve je propalo.

Kako se može čuti, njegov plan je da igra jaču ligu i sačeka ponude Bazela i Jang Bojsa, na čijem je radaru bio posle 16 golova u Sent Galenu. Bez obzira na to što mu je Zvezda nudila tri puta više novca nego što trenutno ima u Bergamu, ali…

Iako je Zvezda mesecima jurila Latea Lata, odnosno čistu „devetku“, sada je odlučeno da joj nije potrebna. I to je čak konstatovao trener Bahar, prenevši upravi kluba ideju da već ima skockan tim.

U sistemu sa dvojicom napadača izraelski stručnjak u poslednjoj trećini računa na Olajinku i Krasoa, takođe i Osmana Bukarija, koji jeste igrao desnog spoljneg, ali mu je primarna pozicija ofanzivnije, takođe tu je mladi Jovan Mijatović, i Bahar je preneo ideju klubu da nema potrebe za još jednim napadačem.

Iako su na Marakani bili spremni da idu preko svih granica i dovedu mu skupog napadača, Bahar je ostao pri stavu da u ovom trenutku ima dovoljan broj igrača na toj poziciji i da je zadovoljan kako sve funkcioniše.

Leković ostaje, od Degeneka ništa – za sada

Kada ima rezultata, čak i u pripremnim mečevima, nema potrebe za tumbanjem i „izmišljanjem“. U ovom slučaju, sasvim logično kada se pobeđuje, funkcionisale su i preostale dve linije tima – odbrana i vezni red, a i u tom delu Bahar ne želi novajlije.

Provlači se već neko vreme povratak Miloša Degeneka iz SAD, ali u ovom trenutku je procenjeno da je gužva i na štoperskim pozicijama, gde su kapiten Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković i prekomandovani Srđan Mijailović, a na klupi još Nemanja Milunović i mladi Stefan Leković. U nekim varijantama bi mogao čak i Milan Rodić.

Bila je ideja da momak iz Knina bude na desnoj strani, ali kako se Kosta Nedeljković nametnuo u Rusiji otpala je. Hitri 17-godišnji fudbaler istisnuo je čak Aleksa Viga i nalazi se na polu što se tiče startne postave.

Zato je njegov transfer iz Kolumbusa na „stend baju“, posebno što se čini da neće biti odlazaka bitnih igrača, ali ni Lekovića jer u Zvezdi žele da ga sačekaju kao projekat posle Erakovića.

Naravno, prelazni rok je „živa stvar“ i iz dana u dan mogu stvari da se promene u slučaju ponuda koje se ne odbijaju, ali razmišljanje sportskog sektora i stručnog štaba je da pojačanja u ovom trenutku nisu potrebna.

Uporište u tome imaju tamo gde se lome takve odluke – na terenu.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare