Englezi više ne moraju da brinu: Posle panike i drame na Vimbldonu – princeza Kejt je spasena

Engleski mediji zabrinuli su se da bi jedna Beloruskinja mogla da osvoji titulu na Vimbldonu – pošto je posle eliminacije Ige Švjontek, najveća favoritkinja za trofej postala Arina Sabalenka. Sada mogu da odahnu jer je Arina Sabalenka ispala od Ons Žabur u polufinalu i završila je učešće na Vimbldonu. A zašto su morali Englezi da brinu zbog jedne teniserke?

U sredu su engleski mediji bili u panici zbog Arine Sabalenke i mogućnosti da ona osvoji Vimbldon. 

– Princeza od Velsa Kejt Midlton suočava se sa neprijatnom mogućnošću da preda trofej Vimbldona Beloruskinji – ali bi je mogla spasiti poslednja Ukrajinka koja je još uvek na turniru – navodi se na početku teksta koji je objavljen na sajtu Daily Mail. 

Šta je bio problem?

– Sportisti iz Rusije i njenog saveznika Belorusije među favoritima su za titulu. Uručenje trofeja nekom od njih bi se pokazalo kao potencijalno neugodan trenutak za Palatu.

Spasioca su engleski novinari videli u Elini Svitolinoj – Ukrajinki koja je u utorak u četvrtfinalu bila bolja od prve teniserke sveta Ige Švjontek.

Podseća se u tekstu na izjavu Svitoline, koja je posle pobede nad Viktorijom Azarenkom, izjavila da ima dodatnu motivaciju protiv igrača iz zemalja sa kojima je Ukrajina u ratu.

Svitolina je ispala od Vondrušove u prvom polufinalu dana, pa je ta nada ugašena. 

Ne moraju više da brinu za Sabalenku jer je ispala, pa sada mogu da odahnu. 

Neće doživeti tu neprijatnost – da osvajačici Vimbldona uruče trofej… 

Medvedev „pretnja“ u muškoj konkurenciji

Od ruskih tenisera na turniru je još Danil Medvedev. Treći teniser sveta će u petak igrati polufinale protiv Karlosa Alkarasa.

Ranije su organizatori turnira istakli da Palata nije bila uključena u donošenje odluke o prijemu Belorusa i Rusa ove godine, pošto im je prethodne bilo zabranjeno da se takmiče. 

U finalu Vimbldona igraće Čehinja Marketa Vondrušova i teniserka iz Tunisa Ons Žabur. 



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare