„Policijski čas ne može da se promeni“ Đoković na konferenciji iskritikovao Vimbldon: Nisam znao da li da ostanem ili odem kući

Novak Đoković uspeo je da savlada Huberta Hurkača i plasira u četvrtfinale Vimbldona, nakon čega je izašao pred novinare na konferenciji za medije.

Dugo je trajalo sve ovo, čak dva dana morao je Novak Đoković da igra kako bi došao do trijumfa. – 3:1 (7:6, 7:6, 5:7, 6:4).

Servis mašina, Hubert Hurkač, uprkos fenomenalnoj partiji nije uspeo da dođe do senzacije – Srbin je došao do 32. vezane pobede na Vimbldonu!

Nakon meča, Đoković je govorio na konferenciji za medije.

Na početku je Novak govorio o uslovima na meču juče i danas.

– To su bila dva različita meča, juče pod krovom i dosta vlage, a onda dosta vetra danas, veoma teško da se zadrži ritam. Mislio sam da će to biti problem za njega, ali ne mogu da se setim da sam tako bio bespomoćan na tuđem servis gemu. Znam da je on poznat po tome, imao je svoje šanse, bio je jako napet meč. U četvrtom setu sam uspeo da napravim brejk koji me je odveo do uspeha.

Istakao je da bi mečevi trebali da počinju ranije.

– Mislim da da. Policijski čas ne može da se promeni zbog okoline, ali bi mečevi mogli da počinju ranije, oko podneva, to bi činilo razliku.

Otkrio je šta je bilo prelomno da zabeleži trijumf.

– Prolazim kroz svoje momente gde nemate uopšte prilike. Stvara se pritisak, nemam toliko jak servis kao Hurkač, moram dosta više da radim. Tako se stvara pritisak, ali svakako dajem njemu kredita za treći set. Svidele su mi se šanse da uđem ponovo u taj-brejk, regrupisao sam misli u nastavku i postao dosta energičniji, u balansu. Pogađao je sve uglove, precizan je, uspevao sam nakon toga u reliju, ali je sada igrao mnogo bolje sa osnovne linije.


Istakao je da ne bi voleo da prekidi postanu normalna stvar.

– Jednom kada počnete posle 20 časova, znate da je mala šansa da ćete završite. Zagrevao sam se za te mečeve oko 13, ne znate da li da ostanete ili da odete kući. Ostao sam juče. Danas sam rekao, imam sat i po pauze, ali bila je predaja pre mene i odmah smo krenuli. Moramo biti spremni za svaki scenario. Znao sam da će pre mene mečevi biti dugi, ali to samo možete da pretpostavite. Tamo je dosta ljudi na trenažnom mestu iz ekipa, teniseri, teško je naći ugao gde da se zagrevate i trenirate. Vimbldon je prilično vezan za istoriju i tradiciju, ne menja mnogo, što poštujem. Dobro je što imao priliku da treniramo na centralnom terenu, iako je trava senzitivna podloga. Šteti travi, to sigurno. Sigurno da bi bilo dobro da izbegavamo ovakve stvari u budućnosti.

Prokomentarisao je i broj 23 koji nosi na patikama, koji simbolizuje broj Grend slem titula.

– Brojevi govore za sebe! Nisam ni znao da Asiks to sprema, ali mislim da je to kul, da se proslavi uspeh. Ako se desi da napravim uspeh ovde, moraću da promenim u 24. Veoma sam ponosan na uspeh, ali sam već mislima ovde i posvećen novom zadatkom.

U četvrtfinalu ga čeka Andrej Rubljov.

– Rubljov je fantastičan igrač sa odličnim forhendom. Sjajan momak, radi više nego svi ostali kako bi bio Top 10 igrača, jedan od dugotrajnijih tu, čudi me da do sada nije bio u polufinalu GS. Videćemo šta će se desiti, moram drugačije da se pripremim za njega jer je drugačiji od Hurkača jer je njegova moć na osnovnoj liniji.

UDARNA VEST.rs (Blic Sportal)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare