BUJICA NOSI AUTOMOBIL KAO DA JE IGRAČKA Poplave ponovo prave haos, dramatične slike širom Srbije 

Obilne padavine ponovo su napravile haos širom Srbije, a na društvenim mrežama pojavile su se dramatični snimci poplava.

U Novom Pazaru vodena bujica reke Trnavice nosi automobil velikom brzinom kao da je igračka, kao i drveće koje je nevreme pokidalo.

U Kosjeriću su poplavljene ulice, a voda doseže do polovine točkova kamiona.

„Ima li kraja ovoj katastrofi“

Korisnici društvenih mreža komentarisali su ovu apokalipsu koja traje već danima i smenjuje po delovima Srbije: „Šta li smo mi toliko Bogu zgrešili“, „Bože dragi hoće li ikad ovo vreme stati“, „Ima li kraja ovoj katastrofi?“.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da Srbiji u naredna 24 sata prete nova izlivanja reka pet reka.

Na snazi upozorenje RHMZ

– Narednih 24 sata na gornjem toku Južne Morave, kao i na slivovima Vlasine, Veternice, Jablanice i Puste moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka – navodi se na sajtu RHMZ.

Nakon obilnih padavina proteklih nedelja i prethodnih dana izlile su se reke širom Srbije, poplavljene su kuće, njive, uništeni putevi, a bujice su nosile sve pred sobom, prenosi Blic.

Miloš Milenković major policije rekao je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije u koordinaciji sa nadležnim službama na lokalu i otklanjaju posledice ekstremnih vremenskih pojava.

– Kritična situacija je u nekoliko lokalnih samouprava pomoravskog okruga, grad Jagodina, opštine Ćuprija, Despotovac, Rekovac, gde smo imali preko 58 intervencija, crpljenja vode u toku jučerašnjeg dana. Takođe, u Čačku je juče bilo prijavljeno preko 200 domaćinstava, gde su imali problema sa vodom. Zaječarski okrug, teritorija opštine Sokobanja i Boljevac, tu je i danas nastavljeno crpljenje vode. Od 26. maja, kada su počeli ovi ekstremni vremenski uslovi, do danas, proglašena je 21 vanredna situacija na teritoriji cele Srbije. Uspešno smo evakuisali 74 lica, a samo u toku jučerašnjeg dana, evakuisano je 19 lica sa ugroženog područja – kaže major Milenković.


UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare