UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ FRANCUSKE! Pomahnitali napadač ubada nožem dete u kolicima NEMOĆNA ŽENA VRIŠTI I BRANI GA TELOM

Uznemirujući snimak napada pomahnitalog migranta na decu u francuskom gradu Ansiju pojavio se na društvenim mrežema.

Na snimku se vidi uznemirujući momenat kad je uleteo na ograđeno dečije igralište i napao ženu koja je šetala dete u kolicima. Nemoćna žena je vrišteći dozivala pomoć i telom branila dete, međutim, monstrum je uspeo da priđe kolicima i nekoliko puta ubode mališana. Mediji nezvanično prenose da je žena sa snimka vaspitačica.

Napadač je potom probao da napadne i drugu ženu koja je nekako uspela da pobegne sa deteom u rukama.

Pomahnitali migrant iz Sirije, podsetimo, izbo je nožem jutros oko 9.45 sati četvoro dece i dve odrasle osobe u francuskom alpskom gradu Ansiju, potrvdio je tužilac.

Napad se dogodio na igralištu pored lokalnog jezera na kome se u tom momentu prema navodima francuskih medija nalazila grupa dece starosti od tri do pet godina.

Svedoci su rekli za lokalne medije da je muškarac sa turbanom iznenada upao na igralište i počeo da napada decu.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kome se navodno vidi napadač sa turbanom kako sa nožem u rukama trči igralištem dok ga dva muškarca jure.

Osumnjičeni muškarac (31) je uhapšen odmah nakon napada.

Figaro prenosi da je podneo zahtev za azil 28. novembra 2022. godine po normalnoj proceduri. U međuvremenu je dobio status izbeglice u Švedskoj odlukom od 26. aprila 2023. godine.

Tražeći azil naveo je da je hrišćanin iz Sirije.

Lokalni mediji prenose da se dvoje dece i jedna odrasla osoba bore za život. 

Teže su povređeni dvogodišnji dečak i njegova starija koji su prebačeni u bolnicu u Ženevi. Tamo je prebačen i muškarac (70) koja je napadač ubadao u vrat dok je sedeo na klupi.

Među ostalim žrtvama je i trogodišnja devojčica iz Britanije koja je prebačena u bolnicu u Grenoblu dok je jedan dečak od nepune dve godine, poreklom iz Nemačke, hitno zbrinut u bolnici u Ženevi.

Oglasio se i francuski predsednik Emanuel Makron.

– Napad apsolutnog kukavičluka jutros u parku u Ansiju. Deca i odrasli su između života i smrti. Nacija je u šoku. Naše misli prate njih kao i njihove porodice i mobilisane spasilačke službe – reagovao je Makron na Tviteru.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare