MOCARELA, ŠVAJCARSKI, BUĐAVI, KOZJI… Nutricionistkinja otkriva koje vrste sireva su NAJZDRAVIJE i zašto 

Nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da su sirevi poput mocarele, švajcarskog i još nekoliko drugih veoma zdravi, a najviše zbog količine masti, proteina i kalcijuma koje sadrže.

Kada se radi o ishrani, postoje razni mitovi poput onog da su svi mlečni proizvodi nezdravi. Međutim, to nikako nije tačno.  

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva da postoji mnogo sireva koji su odlični i koje bi trebalo da uvrstite u vašu ishranu, a evo i zašto:

Mocarela

Ovaj mladi sir idealan je za one koji se boje visokog natrijuma, ali žele da nadopune rezerve proteina. 

Švajcarski sir

Ima malo masti i bogat je vitaminom B12, što je neophodno za zdravlje mišića i nervnog sistema.

Parmezan

Bogat je kalcijumom i fosforom I sadrži veliku količinu proteina i malo masti.

Čedar

Ljubitelji čedar sira imaju 38 odsto manje šanse da pate od srčane insuficijencije, od onih koji ga izbegavaju

Buđavi sir

Nije lider samo po sadržaju natrijuma, većje i na prvim pozicijama po sadržaju kalcijuma.

Rikota

Sadrži sve vrste aminokiselina i proteina. Idealan je za one koji žele povećati mišićnu masu i sprečiti srčane probleme.

Feta sir

Dobra vest je da jedna porcija fete od 28g sadrži čak 4g proteina.

Mladi sir

Sadrži jednu od najboljih kombinacija nutrijenata, uključujući metionin.

Kozji sir

Ako vaše telo ne podnosi kravlje mleko, to nije razlog da sebi uskratite zadovoljstvo u formi kriške sira za doručak.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare