SRAMAN POTEZ UKRAJINKE OBELEŽIO START ROLAN GAROSA: Posle poraza ODBILA DA SE RUKUJE sa rivalkom! Dobila žestoke zvižduke! (VIDEO)

Druga teniserka sveta Arina Sabalenka plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu savladala ukrajinsku igračicu Martu Kostjuk sa 6:3, 6:2.

Meč je ostao u senci nesportskog poteza ukrajinske teniserke, koja je odbila da se rukuje sa svojom protivnicom iz Belorusije.

Voljom žreba u prvom kolu Rolan Garosa snage će odmeriti Beloruskinja Arina Sabalenka i Ukrajinka Marta Kostjuk. Ovaj meč privukao je ogromnu pažnju zbog specifičnog odnosa u kom se trenutno nalaze države iz kojih dolaze pomenute teniserke. Belorusija je stala uz Rusiju tokom rata u Ukrajini i zbog toga se sportisti iz ove zemlje u poslednje vreme često nalaze na udaru kolega iz Ukrajine.

Iako Sabalenka nema apsolutno nikakve veze sa ratom u Ukrajini, ogorčena teniserka Marta Kostjuk je posmatra kao neprijatelja.

Kostjuk na mečevima odbija da se rukuje Ruskinjama i Beloruskinjama. Prošle godine na US openu nije pružila ruku Beloruskinji Azarenki, nakon trijumfa u Ostinu ignorisala je Ruskinju Varvaru Gračevu, a sada je ignorisala i Sabalenku, što se nimalo nije dopalo publici u Parizu koja uputila zvižduke Ukrajinki zbog nesportskog gesta.

Inače, Beloruskinja je pobedu nad 39. igračicom sveta ostvarila za sat i 11 minuta.

Kostjuk je posle brejka u petom gemu prvog seta povela sa 3:2, da bi Sabalenka odgovorila serijom od četiri uzastopna gema.

U drugom delu igre pobednica ovogodišnjeg Australijan opena je napravila dva brejka za plasman u drugu rundu pariskog grend slema.

Sabalenka u drugom kolu čeka pobednicu meča između mađarske teniserke Pane Udvari (95. na svetu) i Beloruskinje Irine Šimanovič (211.).

Poljakinja Magdalena Frenh (87. na WTA listi) do drugog kola je došla pobedivši 30. teniserku sveta Kineskinju Dženg Šuaj sa 6:1, 6:1.

Frenh u drugom kolu igra sa pobednicom meča između Sare Bejlek (Češka) i Ruskinje Kamile Rahimove.

Plasman u narednu fazu osigurala je i Argentinka Nadja Podoroška (101. na svetu), savladavši domaću igračicu Džesiku Ponše (123.) sa 6:0, 6:2.

U sledećem kolu ona čeka bolju iz meča u kojem igraju osma nositeljka Grkinja Marija Sakari i Čehinja Karolina Muhova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare