POLICIJA, NE MRDAJ LEZI DOLE! Žestoka akcija hapšenja 37 pripadnika izuzetno nasilne kriminalne grupe BALKANSKI KARTEL! 

Evropol je danas saopštio da je uhapšeno 37 članova veoma nasilne kriminalne grupe sa Zapadnog Balkana koja je, uglavnom, bila uključena u krijumčarenje droge i vatrenog oružja širom Evrope.


Kako se navodi, od 37 osumnjičenih, 15 je uhapšeno u racijama koje su istovremeno izvršene širom Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Italije, Belgije i Nemačke.

Dodaje se da su akcije koordinisane sa komandnog mesta u Zagrebu, uz podršku službenika Evropola raspoređenih na terenu. Grupu je predvodio državljanin Bosne i Hercegovine koji trenutno služi četvorogodišnju kaznu zatvora u Italiji. On je nastavio da organizuje kriminalne aktivnosti iz zatvorske ćelije, odakle je, veruje se, redovno izdavao naređenja i upustva svojim podređenima.Ž

Tokom racija je zaplenjeno, između ostalog, 148.000 evra u gotovini, 18 komada vatrenog oružja, uključujući dva mitraljeza i 2.512 komada municije. Pored toga, zaplenjeno je 15 kilograma kokaina, 11 kilograma heroina, tri kilograma amfetamina, sedam kilograma marihuane i 10 kilograma hašiša. Ovu međunarodnu akciju prati složena istraga koju je vodila hrvatska Glavna policijska uprava, u okviru Operativne grupe „Balkanski kartel“, navodi se u saopštenju Evropola, prenosi Kurir.

Evropol je ranije osnovao Operativnu radnu grupu „Balkanski kartel“, koja okuplja istražitelje iz cele Evrope i sveta, kako bi se efikasno izborio sa pretnjama koje dolaze iz ovog regiona. U okviru rada ove grupe nedavno je u Srbiji razbijena najveća organizacija za trgovinu drogom na Balkanu. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare