LUKA MILIVOJEVIĆ I CRVENA ZVEZDA, KAKVE SU ŠANSE: Može li da bude aktiviran bomba za Ligu šampiona?!

Luka Milivojević i Crvena zvezda. Drugi put. Da li je moguće ovog leta?

Ljubav i identifikovanje Luke Milivojevića sa Crvenom zvezdom odavno su poznati navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba. Otuda i ne čudi prava pomama na društvenim mrežama, ali i javnosti kada je Kristal palas, dosadašnji klub bivšeg reprezentativca Srbije, odlučio da mu se zahvali na svemu posle sedam godina provedenih u Londonu.

Luka Milivojević će od kraja juna biti slobodan igrač. Sa 32 godine i ogromnim iskustvom bio bi veliko pojačanje za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, posebno na mestu zadnjeg veznog gde crveno-beli traže najbolje rešenje za Evropu. Nije tajna da je Luka Milivojević, uz Mihaila Ristića, Filipa Đuričića i Nemanju Radonjića na listi želja skauting službe Crvene zvezde. Međutim, treba biti realan i videti da li je moguće dovesti ne sve, već i jednog od njih.

Luka Milivojević će sigurno imati ponude iz Evrope. Nije ni njegova plata mala. Ranije je Fulam, gde igra njegov kum Aleksandar Mitrović pokazivao interesovanje. Takođe i Valensija, te grčki Olimpijakos gde je Kragujevčanin proveo određeni deo karijere.

Ima tu i ona druga, mnogo važna stvar. Kako se preorijentisati sa velelepnih i modernih stadiona Premijer lige, na igrališta poput onih u Surdulici i Ivanjici… Taj aspekt i nekvalitetna liga su nešto što odbijaju mnoge vrhunske fudbalere da zaigraju u Srbiji.

Međutim, Luka Milivojević ima srce koje je ostavio Crvenoj zvezdi, emociju koju je ponekad teško platiti. Svako ko poznaje Luku, može ovo da potvrdi. Sada je sve na sportskom sektoru Crvene zvezde, tačnije novom treneru Baraku Baharu, da odluči treba li mu Luka Milivojević.

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Luka Milivojević odigrao je samo jednu sezonu za Crvenu zvezdu 2012/2013. U klub je stigao na insistiranje Roberta Prosinečkog, bio najvažniji igrač u timu i strelac nekoliko spektakularnih golova, a posebno se pamti bomba protiv Partizana sa više od 30 metara.

Nije želeo da ide u leto 2013, ali je prodat jer je novo rukovodstvo u Zvezdu dovelo Luisa Garida iz Hondurasa. Luka je otišao u Anderleht i doneo klubu 2,7 miliona evra. Svoje zvezdaštvo pokazao je kada je nosio dres Olimpijakosa, pa se na Maksimiru protiv Dinama pred novinarima pojavio u kačketu Crvene zvezde, što je bio šok za hrvatske medije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare