RUŽIĆ POTPISAO OSTAVKU DIREKTORKE OŠ “ĐURA JAKŠIĆ“: Inspekcija utvrdila NEZAKONITOSTI u radu škole


Republička prosvetna inspekcija je, nakon izvršenog nadzora u OŠ „Đura Jakšić“, utvrdila nezakonitosti u radu direktora škole.

Ministar prosvete Branko Ružić je, na osnovu izveštaja inspekcije, potpisao rešenje o smeni direktorke Osnovne škole „Đura Jakšić“ Tijane Jelić.

Ministar prosvete Branko Ružić je, na osnovu izveštaja inspekcije, potpisao rešenje o smeni direktorke Osnovne škole „Đura Jakšić“ Tijane Jelić, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu prosvete

Kako je Tanjugu 5. maja rečeno u Ministarstvu prosvete, Republička prosvetna inspekcija je, nakon izvršenog nadzora u OŠ „Đura Jakšić“, utvrdila nezakonitosti u radu direktora škole i obavestila Ružića da su se stekli uslovi za razrešenje direktorke te ustanove.

Iz Ministarstva su 5. maja na taj način odgovorili na pitanje o navodima da je inspekcija utvrdila da u redu direktorke ove beogradske škole došlo do propusta kada je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi „Crni Cerak“ i Kristijanu Goluboviću za snimanje spota i da je ministar Ružić naložio da se postupi u skladu sa izveštajem i da se direktorka razreši dužnosti, prenosi Republika.

Podsećamo, 20. aprila pojavio se snimak na društvenim mrežama gde se vidi da su osuđivani kriminalac Kristijan Golubović i grupa Crni Cerak u učionici ove škole. Nakon što su roditelji učenika ove škole iskazali nezadovoljstvo zbog ovog događaja, direktorka škole izjavila je da ona nije znala da će se u školi pojaviti Kristijan Golubović, i da je prostorije škole unajmila grupi Crni Cerak na molbu glumice Srne Lango.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare