JEDAN OD NAVIJAČA ZVEZDINOG BRATSKOG KLUBA POGINUO U UKRAJINI: Bio je teško ranjen i u komi, a preminuo je u bolnici!

Pripadnik navijačke grupe Spartaka iz Moskve Nikolaj Semjonov poginuo je na ratištu kod Ugljedara, u Ukrajini.

Nikolaj Semjonov smrtno je stradao u 40. godini, kao pripadnik jedinice „Espanjola“ koju čine navijači ruskih klubova. Popularni „Sjoma“ bio je omiljen u društvu, kako na tribini, tako i u vojsci, piše Kurir.

Navijač Spartaka iz Moskve, koji su u bratskim odnosima sa simpatizerima Crvene zvezde, nastradao je u razmeni artiljerijske vatre u Ugljedaru. Posle višednevne kome, u koju je uveden nakon što je smrtno ranjen, umro je posle nekoliko dana u bolnici.

Od njega su se dirljivim govorom oprostili ruski navijači i pripadnici dobrovoljačke jedinice „Espanjola“. Nikolaj Semjonov otišao je na ratište u prvim danima Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

Polovinom marta na istom delu ratišta, u okolini Ugljedara poginuo je Vladimir Solodovnjikov, koji je nosio nadimak Krejzi. Bio je jedan od vođa navijača CSKA iz Moskve. Početkom godine stradali su i navijači Zenita iz Sankt Peterburga Andrej Rahov Arni i Andrej Kovališin Kličko.

Nikolaj Semjonov bio je pripadnik dobrovoljačke jedinice ruske vojske „Espanjola“ koju čine simpatizeri navijačkih grupa. Sama jedinica broji preko 600 vojnika, a u njoj su navijači Spartaka, Zenita, CSKA, Lokomotive, Torpeda…

Sjoma je sahranjen 11. maja na groblju u Himkiju, u predgrađu Moskve.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare