Beogradski klasik, Zemun – OFK Beograd: Spektakl dostiže vrhunac, domaći napadaju svim silama, ali lopta “beži” iz gola 

Derbi odluke održava se danas sa početkom od 14 sati u Gornjoj Varoši. Zemun ili OFK Beograd – samo jedan klub može do mesta u Prvoj ligi Srbije. Zbog važnosti duela, domaćin je osigurao besplatne karte za sve, a dolazak na utakmicu najavili su i drugi navijači. Meč možete pratiti uživo uz Sportal.

Pred okršaj sa OFK Beogradom, tri kola pre kraja prvenstva, Zemun je lider sa tri boda više od Romantičara. Utakmicu u Gornjoj Varoši sudiće najbolji srpski sudija Srđan Jovanović.

Zemun – OFK Beograd 0:1
(Kaluđerović 28)

Sudije: Srđan Jovanović, Uroš Stojković, Milan Mihajlović

Zemun: Davidović, Stojanović, Božić, Đalović, Mikan, Kiso, Lazović, Ristovski, Mitrović, Ademi, Svetličić

OFK Beograd: Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Plavšić, Smiljanić, Bajić, Đermanović, Minić, Kasalica, Kaluđerović 

85′ – Sve je manje vremena za Zemun. 

Napadi plavo-zelenih su sve bezopasniji i veliko je pitanje da li će do kraja utakmice uspeti da stvore još neku šansu za izjednačenje.

57′ – Novi pokušaj Svetličića.

Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je izblokiran. Zemun ima potpunu terensku inicijativu i budući da ima igrača više, to je nešto što se očekuje do kraja utakmice.

45′ – Zemun preti preko Svetličića. 

Šutirao je fudbaler zeleno-plavih sa 20 metara, ali je lopta otišla malo preko gola. To je i bio poslednji potez vredan pomena, prvo poluvreme bilo je burno. Jedan gol, jedan crveni karton, prestrogo dodeljen, navijački karneval i prinudna izmena Kaluđerovića – to je obeležilo prvih 45 minuta.

39′ – Nenad Stanković u igri

Crveni karton menja sve, Simo Krunić morao je da povuče Kaluđerovića, strelca jedinog gola. Prilagođava se taktika brojčanoj razlici, sada je na terenu Stanković.

32′ – Šok za Mimovića!

Olako je Mimović dobio drugi žuti karton, OFK igra sa 10 igrača nastavak duela. Ogorčeni su bili fudbaleri gostiju, faul čak i nije delovao previše oštro, ali je Jovanović bio neumoljiv. Na kraju je i Simo Krunić dobio žuti karton, dugo su trajali prigovori Romantičara. Milan Smiljanić nije odustajao, poslednji je ostao da se prepire sa Jovanovićem. 

28′ – Gol!

Kaluđerović je pokazao da je kralj peterca, odbitak je iskoristio za vođstvo!

13′ – Lopta na sredini, Stojković uz Zemun

Nije bilo novih prilika, Lola Smiljanić je samo imao male čarke, posle kojih su ga smirivali. U međuvremenu, Vladimir Stojković je podržao svoj nekadašnji klub, Zemun.

8′ – Minić u šansi!

Ima za čime da žali adut Romantičara, loše je zahvatio loptu koja je došla sa levog boka, mogao je i da pogodi, ali se nije dobro pripremio za šut i volej. 

Uoči meča

Navjači Anortozisa sa Kipra koji su u bratskim odnosima sa plavo-belima sa Karaburme doći će na veliki derbi Srpske lige. „Posle uzastopnih dolazaka naše braće navijača OFK Beograda, kako na prošlogodišnjim evropskim fudbalskim utakmicama, tako i na ovogodišnjem rukometnom meču, došlo je vreme da budemo na njihovoj strani. Ne za bilo koju trku, već za trku „na život i smrt“ protiv lidera na tabeli sa jedinim ciljem – pobeda i plasman u viši rang. OFK Beograd zaslužuje da igra u najvišem rangu u srpskom fudbalu (Superliga) i sa optimizmom gledamo u budućnost. Sutra ćemo biti uz PLAVE iz 1911 razloga!“, stoji u saopštenju navijača Anortozisa. Dolazak na meč su najavili i Đavoli iz Kragujevca, navijači Radničkog koji su u bratskim odnosima sa Zemuncima. „Đavoli su sa nama u subotu, a mi u nedelju sa njima na JNA“, objavili su Taurunumi.

Podsetimo, Zemunci su se oglasili saopštenjem povodom besplatnog ulaza za sve navijače.

„Gradska opština Zemun je obezbedila besplatne karte za fudbalsku utakmicu FК Zemun – OFК Beograd koja će biti održana u subotu, 13. maja 2023. godine na stadionu FК Zemun sa početkom u 14 časova. Svi zainteresovani karte mogu da preuzmu u šalter salama GO Zemun na adresama: Magistratski trg br.1 i Pukovnika Milenka Pavlovića br.3a (Batajnica). Pozivamo sve Zemunce da dođu na stadion FК Zemuna i podrže svoj fudbalski klub koji bi pobedom na utakmici obezbedio ulazak u Prvu ligu Srbije“, stoji u saopštenju kluba.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare