POKUŠAVAO JE NA SVE NAČINE DA PRONAĐE LEK“ Drugarica sa kojom je Sloba Radanović delio dvorište kuće otkriva šta je sve pevač učinio za oca, ali i kakav je bio kao mali: „Nekada me je izluđivao“

Pevač Sloba Radanović godinama unazad jedan je od miljenika publike. Mnogi prate svaki njegov korak, a ekipa emisije „Metar moga sela“ uputila se u Zrenjanin, grad u kom je rođen i odrastao u kom su nam njegova prijateljica i njena majka, inače prve komšinice sa kojima i danas deli dvorište, ispričale detalje iz života koje javnosti nisu poznate.

One su o Slobi Radanoviću imale reči hvale, ali su za emisiju „Metar moga sela“ koja se emituje u subotu u 16 h samo na Blic televiziji na MTS kanalu 115, iskreno rekle kako pevača na početku karijere nisu svi podržavali, ali da danas umeju da pitaju za „brata“.

– To jako volim kad kažu: „Šta radi naš brat Sloba?“ – kaže Gorana prijateljica popularnog pevača.

– Mi smo ga uvek zvali Boba, ne mogu da se prešaltam na to Sloba – kaže Gorana i nastavlja:

– Evo sad sam se setila, dečko sa kojim je on odrastao, neću imenovati, je rekao: „Je li Gorana šta se to dešava, je l’ prs’o Boba, šta snima sad ovaj?“. Tada je na lajvu snimao nešto, a onda sam ga pitala: „Šta sad kažeš, je l i sad prs’o?“. Sad kao „kakav je“, „je li dobar“, „pozdravi ga od mene“, ma nemoj. E, to ne volim.

U Zrenjaninu je i porodična kuću u kojoj je Sloba odrastao i u kojoj je živeo sa majkom, ocem i sestrom, u njoj nije bilo nikoga, ali je pred kamerama Blic televizijeprva komšinicia ispričala kao kakvog poznaje pevača Slobu Radanovića.

– Od šest godina ga znam, predivno dete i dan danas. Jako lepo vaspitan, kad dođe svrati – kaže komšinica Jovanka.

– Za majku je jako vezan i za oca jeste, ali znate kako muškarci… Završio je ovde srednju školu, posle je išao u „Pinkove zvezde“, a ja sam se šalila sa njim: „Ti ćeš sada, kada postaneš zvezda, da ne pozanješ tetka Jovanku“ – kaže komšinica koja nam je otkrila i da u porodičnoj kući trenutno nema nikoga.

– Majka je u stanu, tamo ima parno grejanje, ona je žena bolesna, a preko leta je ona ovde – kaže komšinica. 

Kako to obično biva za poznate ličnosti, neki ih hvale, drugi kude, Jovanka koja ima priliku da ga i danas sreće, kaže:

– Prema meni i prema mojoj deci je jako fin.

– Pozanjem se sa njim od ’96 – ’97 godine. Bio je mali, mislim da je bio prvi razred. Mi delimo kuću, vlasnici nisu hteli… da sad ne objašnjavam, tako da je to bukvalno jedna kapija, jedno dvorište, kao jedna porodica. Bukvalno je odrastao uz mene – kaže Gorana prisećajući se kakav je Sloba bio u najranijem detinjstvu.

– Pamtim ga kao malog vragolastog dečaka koji je voleo da peva i koji me nekada izluđivao zato što nas samo zid deli i to je bukvalno kao da je u drugoj soi, kao da je moj rođeni brat. Znate ono, ranije su bili kasetofoni, snima se, pa ponovo peva, pa se snima, pa ponovo peva i tako do iznemoglosti. Ja kažem ako ne postane pevač, ubiću se – smeje se Gorana.

Kao prva komšinica i drugarica često je dolazila kod njega, kao i on kod nje, a neke scene su joj ostale i dan danas veoma upečatljive.

– Jeo je krompiriće sa kečapom, to pamtim, kad god otvorim vrata, to je obožavao. Mogao je jesti za doručak, ručak i večeru pomfirt sa kečapom, to mu je bilo omiljeno – kaže Gorana.

Iako ima onih koji kažu da Sloba ne obilazi svoju majku, Gorana kaže da su to samo zli jezici.

– To će samo zli jezici reći, nedge sam pročitala, da on ne obilazi majku, to nije tačno. Sloba brine o svojoj mami i bukvalno kao malo vode na dlanu je drži – kaže Gorana i nastavlja:

– On je prosto jedno prirodno, normalno stvorenje, ma kako drugi to pričali. On je ostao isti, bukvalno. Kada dođem do mame, pa se desi da je i on kod svoje mame, pa navratim, da li slučajno ili namerno navratim, on istim tonom priča, istu mimiku, znate, nema ono „šta sam ja“, „ko sam“, „ja sam sad“… mada bi mogao vrlo, jer gledam, kao i svi, mogu da budu samo ljubomorni kako on puni te koncerte i koliko ga vole devojčice i male i velike. Nema ni dozu onoga „ko sam, šta sam“, da se uzvezdio, što bi se reklo.

I Goranina majka se seća Slobe iz školskih dana.

– Voleo je jako teretanu, dođe iz škole ili posle, kada je već počeo da se bavi muzikom, teretana mu je bila opsesija – priča Jovanka.

Ono što je Slobi veoma teško palo je smrt njegovog oca. Kako kažu oni koji su bili uz porodicu u tim trenucima, pokušao je na razne načine da mu pomogne.

– Oduvek je govorio „Dule legenda“. Bio je vezan za oca, kako ne. Svi smo mi vezani za naše očeve. Naši su umrli, ista kuća, ista bolest, na istom mestu, istog meseca. Mogu samo da se pohvalim da sam poslednju sarmu napravila Duletu koju je pojeo… – priča sa setom Gorana.

– Vezan je bio kao i ostala deca što su vezana. Sestra Mira je izuzetno vezana. Sloba je pokušavao na sve načine, išao je u manastir, kao što je i voleo i dan-danas ide i privržen je Bogu, da nekako pronađe lek. Znate, mi nismo svesni da se to dešava dok se zaista ne desi. Do poslednjeg trenutka sedela sam sa njima, čovek je trpeo neverovatne bolove, samo me je pogledao… – odmahuje glavom Gorana koja nije mogla da nastavi razgovor o ovoj bolnoj temi.

I njena majka Jovanka i danas na pomen ove tužne teme zaplače. 

– I njegov otac je bio fin. Žao mi je eto što smo izgubile, što smo ostale i ja i ona udovice. Sigurno da mu je krivo, bio bi ponosan – kaže Jovanka.

Majka pevača Slobe Radanovića je takođe pričala o ovom bolnom trenutku koji je prošla zajedno sa svojim sinom, ali i o tome šta je savetovala sina kada je posle očeve smrti trebalo da nastupa, što možete gledati u emisiji „Metar moga sela, koja se emituje subotom u 16 sati samo na Blic televiziji na MTS kanalu 115.

Ukoliko propustite emisiju reprizu možete gledati u ponedeljak u 11.25.

Gde gledati Blic TV

Blic TV je dostupan na svim platformama i aplikacijama MTS i IRIS TV u Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

SRBIJA:

– IRIS kablovski paket na kanalu 115

– Supernova kablovski paket na kanalu 15

– m:SAT satelitski program na kanalu 15

– Yettel – Hipernet TV na broju 9

– Orion Telekom na programu 27

– SAT-TRAKT/ST kablovski paket na kanalu 17

Bosna i Hercegovina:

– m:tel IPTV paket na kanalu 15

– Supernova i Logosoft na kanalu 14

– m:SAT u Republici Srpskoj na kanalu 7

– m:SAT u Federaciji na kanalu 14

– aplikacija ON TV kanal 10

Crna Gora:

– kablovski paket na kanalu 26

– m:SAT na kanalu 27

Za sve korisnike koji nemaju navedene pakete program je dostupan na aplikaciji Iris Go i Arena Cloud koje možete zakupiti bez ugovrone obaveze, kao i na KLIK TV.

U zavisnosti od modela vašeg set up boksa, ako ne vidite Blic TV na kanalu koji je na Vašoj platformi, pozovite broj 0800100100 Telekom call centar ili možete da isključite vaš uređaj iz struje na 60 sekundi i nakon toga ponovo uključite.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare