Odlična vest za đake osnovce u Gornjoj Ljuboviđi: Osnovna škola potpuno renovirana 

Projekat unapređenja energetske efikasnosti finansira Ministarstvo energetike, a vrednost investicije je 15 miliona dinara

Dok se pojedine seoske škole na teritorij Srbije zatvaraju, u Ljuboviji skroz drugačija priča. U selu Gornja Ljuboviđa završeni su radovi na sanaciji i adaptaciji osnovne škole.

– Škola je u potpunosti rekonstruisana, zamenjena je stolarija, postavljeni su novi podovi, uređena sala za fizičko vaspitanje, promenjen krov, postavljena fasada sa izolacijom, a uveden je i kotao na pelet kao nov način grejanja, rekao je za RINU Milan Jovanović predsednik opštine.

Projekat unapređenja energetske efikasnosti finansira Ministarstvo energetike, a vrednost investicije je 15 miliona dinara.

Inače, radovi su počeli u novembru, a sredstva u iznosu od 15 miliona dinara obezbeđena su preko konkursa kod budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike, preko kojeg opština svake godine obezbeđuje sredstva za sanaciju jednog javnog objekta, dodao je Jovanović.

Osim reknstrukcije škole, na teritororiji opštine Ljubovija asfaltirano je na desetine kilometara makadamskim loklanih puteva, što će takođe doprineti lakšem i boljem životu meštana ovih krajeva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare