„Prvi utisci su da smo prošli odlično, ali…“ Pešić prokomentarisao žreb i skrenuo pažnju na veliku pretnju: Ne idemo da bismo prošli grupu 

Nakon žreba koji je održan u Manili, košarkaška reprezentacija Srbije je dobila rivale u grupnoj fazi planetarnog šampionata. “Orlovi” će se takmičiti u grupi B sa nacionalnim timovima Кine, Južnog Sudana i Portorika.

Iako je u prvom delu šampionata Srbija imala sreće, selektor Svetislav Pešić je odmah po završetku žreba rekao da pažnju ipak treba obratiti na kostur i ono što naše reprezentativce može da sačeka već u četvrtfinalu.

– Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra, a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo – kazao je popularni Kari i objasnio:

– Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija.

On je istakao da je cilj našeg nacionalnog tima polufinale, koje bi moglo da donese Olimpijske igre.

– Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale, koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare