Odličan žreb za Srbiju: Orlovi protiv Saleta Đorđevića, Portorika i Južnog Sudana, otvoren put ka završnici! 

Sjajno smo prošli, igraćemo čitav Mundobasket u Manili

Košarkaši Srbije dobili su rivale na žrebu za Svetsko prvenstvo 2023. godine! Orlovi će igrati u grupi B u Manili, a rivali će im biti Portoriko, Kina i Južni Sudan.

Orlovi su odlično prošli i otvoren im je put do četvrtfinala, pošto ukrštaju sa grupom A u drugoj fazi, koja je takođe laka.

Ono što je povoljno za Orlove, jeste da će sve vreme biti na Filipinima, tako da će tokom prve faze i potencijalne završnice ostati na istom mestu i neće se seliti iz druge zemlje, što bi organizaciono moglo da bude problematičnije za igrače.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo se igra u Filipinima, Japanu i Indoneziji, gde će biti održana prva faza, dok će druga kompletno da se igra u Filipinima.

Grupa A: Filipini, Italija, Dominikanska Republika, Angola

Grupa B: Srbija, Portoriko, Kina, Južni Sudan

Grupa C: Amerika, Grčka, Novi Zeland, Jordan

Grupa D: Litvanija, Crna Gora, Meksiko, Egipat

Grupa E: Australija, Japan, Finska, Nemačka

Grupa F: Slovenija, Venecuela, Gruzija, Zelenortska ostrva,

Grupa G: Španija, Brazil, Iran, Obla Slonovače

Grupa H: Kanada, Francuska, Letonija, Liban

Uživo:

14.52 – Srbija ide na Saleta Đorđevića, koji je sada selektor Kine!

14.37 – Srbija u grupi B! To znači da će Orlovi tokom čitavog Mundobasketa biti na jednom mestu i neće imati potencijalnu selidbu iz druge države. Prvi rival nam je Portoriko.

14.35 – Australija ide u grupu E sa Japanom, Španci u grupu B.

14.30: Počelo je izvlačenje sa određivanjem u koju grupu će ekipe i pod kojim rednim brojem, one koje su već određene unapred. Filipini idu u grupu A pod brojem 3, Amerika u Grupu C pod brojem 1, Slovenija ide u grupu F pod brojem 1, Japan u grupu E pod bojem 4, a Kanada u grupi H pod brojem 1.

14:25 – Konačno počinje izvlačenje kuglica nakon atraktivnog nastupa pevačice Sviti, koja je podigla atmosferu na maksimum .

13.30 – Počela je ceremonija žreba, ali pre izvlačenja kuglica navijači i fanovi mogu da uživaju u nastupu muzičkih zvezda.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare